Reklama za tampone zabranjena zbog velikog broja pritužbi, neki ne vide ništa sporno

Foto: Tampax

REKLAMA za tampone brenda Tampax zabranjena je u Irskoj nakon što je Odbor za standarde oglašavanja (ASAI) primio čak 84 žalbe, uglavnom od žena, piše Metro.

U reklami voditeljica priča s djevojkom u studiju te zatim upita žene u publici koliko njih osjeća tampon kada ga jednom stavi u rodnicu.

Kada njena gošća podigne ruku, ona je upozori da to ne bi trebalo biti tako.

"Moguće je da tampon niste gurnule dovoljno duboko. Trebate ih zabiti unutra, cure", govori voditeljica.

U reklami se zatim pojavi par ruku koji demonstrira kako pravilno umetnuti tampon uz napomenu da "nije dovoljno samo ugurati vrh tampona".

Iz Proctor & Gamblea, tvrtke koja posjeduje Tampax, poručili su da je reklama trebala biti zabavna i edukativna te da je trebala odgovoriti na pitanje koje muči mnoge žene.

Ipak, žene su se žalile da reklama sadrži seksualne elemente i da nije pogodna za djecu. Istakle su da se reklamom nošenje tampona nastojalo prikazati kao nešto perverzno i da je to uvredljivo za žene.

Odbor za oglašavanje je pregledao pritužbe i utvrdio da je reklama nepodobna za prikazivanje zbog velikog broja negativnih recenzija.

Međutim, vijest o zabrani reklame razljutila je internetske korisnice koje smatraju da bi se o ženskom tijelu trebalo slobodno pričati na televiziji.

"Ne mogu vjerovati da su zabranili reklamu jer se nitko nije imao uvrijediti ni na što. Ove pritužbe su smiješne", napisala je drag-izvođačica Shirley Temple.

Iz Proctor & Gamblea istakli su da je 67% gledatelja njihovu reklamu proglasilo edukativnom i da su recenzije naposljetku ipak uglavnom bile pozitivne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.