Rekord: Koncert 24-godišnjakinje u Šibeniku rasprodan u tri sekunde

Foto: EPA

ŠIBENSKI koncert pop glazbenice Lorde, planiran za 18. lipanj 2022., jutros je pušten u prodaju i rasprodan je za tri sekunde.

U pitanju je rekord Tvrđave sv. Mihovil. Odmah su u prodaju puštene ulaznice za novi datum - 19. lipnja 2022. - kojih u trenu slanja ovog pressa ima dostupno još manje od 200 te se očekuje da budu rasprodane do kraja dana. Lorde je prva velika internacionalna zvijezda koja će dva dana zaredom nastupati na Tvrđavi sv. Mihovila.

"Na turneju Lorde odlazi na mjesta koja osobno bira i želi posjetiti te uglavnom na najbolje koncertne pozornice svijeta. Tako se šibenska tvrđava našla na popisu u društvu legendarnih koncertnih destinacija, poput Radio City Music Halla u New Yorku, Shrine Auditorium u LA-u, Roundhouse u Londonu ili Castello di Villafranca u Veroni", stoji u najavi koncerta.

Višestruka dobitnica Grammyja i jedna od najmlađih izvođačica koja je osvojila međunarodne ljestvice punim imenom se zove Ella Marija Lani Yelich-O’Connor. Rođena je na Novom Zelandu, majka joj je dalmatinskih korijena, a Lorde posjeduje dvostruko državljanstvo. Pojavila se na sceni kao 16-godišnjakinja, s tada najvećim hitom godine Royals.

24-godišnjakinja uopće ne koristi društvene mreže, promotivno se pojavljuje jako rijetko, a između albuma uzima i višegodišnje pauze.

Lorde trenutno broji 12 milijuna prodanih albuma diljem svijeta, kao i 10 milijardi streamanja.

Pročitajte više