Riba koja poždere sve druge ribe koje joj stave u akvarij usamljena je i depresivna

Screenshot: Youtube

USAMLJENA riba koja je pojela sve druge ribe koje su stavili s njom u akvarij je postala depresivna jer tijekom pandemije nema posjetitelja, piše Daily Mail. 

Riba po imenu Mikko živi u akvariju Linnanmaki Sea Life centra u Helsinkiju od 2007., a kako je objasnio Marcus, zaposlenik koji se brine za nju, problematična je jer "ima potrebu pojesti sve cimere". Pokušali su tome doskočiti stavivši u akvarij otrovnu ribu, no nije bilo sreće jer je Mikko i nju pojeo. 

Budući da s njim u akvariju ne smije biti druga riba, a tijekom pandemije koronavirusa nema ni posjetitelje, Mikko je postao usamljen i depresivan. 

Mikko je dug oko 90 centimetara, a teži nešto manje od 16 kilograma. Nedavno je proslavio 16. rođendan, a tom su ga prilikom počastili "tortom" od lososa i škampi. 

"Progutao ju je bez gledanja. Proguta sve što može", objasnio je Marcus. 

Rođendansko iznenađenje ipak nije moglo oraspoložiti Mikka. 

"Depresivan je. Viđali smo ga i ranije u takvom stanju. Ako nema posjetitelja, leži na dnu akvarija i boje mu izblijede. Postane siv, što je najčešće znak da mu je dosadno", objasnio je Marcus.

Zaposlenici mu pokušavaju pomoći tako da mu ispred akvarija upale televizor koji Mikko gleda, ručaju pokraj njegova akvarija ili ga četkaju četkom. 

"Čini se da mu se sviđa takav kontakt", zaključio je Marcus.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.