Rihanni urednica časopisa poručila da je "niggabitch" bila šala, ona joj odgovorila: Odjebi

RAZJAŠNJEN je nesporazum oko Rihanninog bijesnog unosa zbog rasizma na njezin Twitter profil. Lijepa barbadoška pjevačica je prije par dana objavila da je osupnuta rasističkim uvredama. Dok je većina medija to povezala s njezinim trenutnim gostovanjem u Portugalu, situacija se jučer razjasnila. Rihannu je uvrijedio članak u nizozemskom časopisu Jackie.

Nizozemski ženski časopis Jackie objavio je članak s Rihanninom fotografijom u kojem je korišten i izraz "niggabitch" tj. "crnačka kuja". Mjesečnik je osupnuo čitatelje, kao i samu Rihannu koja je reagirala na svom Twitter profilu i izrazila bijes zbog rasizma. Urednica časopisa Eva Hoeke oglasila se na službenim profilima društvenih mreža časopisa Jackie i objasnila da je izraz novinara koji je pisao članak bio samo loša šala: "Iako autor nije mislio ništa loše i članak je bio samo šala - malo je reći da se radi o lošoj šali, dogodila se omaška u mom obavljanju uredničkog posla. Glupo, bolno i loše za sve uključene".

"Nadam se da svi znate da iza tih riječi nije bilo rasističkih motiva. Naivno sam mislila da je ovakva upotreba slenga prihvatljiva. Te riječi stalno slušate na TV-u, pa vam se malo pobrka ideja oko toga što je normalno. No nikakve zle misli nije bilo iza toga", objasnila je urednica u izjavi koja nije bila niti isprika niti prihvatljivo objašnjenje.



Rihanna je na ovu mlaku polu-ispriku reagirala jednako bijesno: "Nadam se da znate čitati engleski, jer je vaš časopis jadan prikaz evolucije ljudskih prava. Smatram da nemate osnovnu kulturu i da nemate poštovanja i da ste krajnje očajni. Ostali ste bez legitimnih, civiliziranih informacija za objavu. Postoji barem 1000 Nizozemki koje bi bi voljele da im se primijeti doprinos vašoj zemlji i pokloni medijski prostor u tom časopisu. Umjesto toga, vi ste odabrali objaviti uvredu za cijelu jednu rasu! To je vaš doprinos ovom svijetu! Spojili ste dvije riječi s namjerom ponižavanja i uvrede... `CRNAČKA KUJA`?!... E pa s dužnim poštovanjem, u ime moje rase, uputit ću i ja vama dvije riječi: JEBITE SE!!!"

Evi Hoeke je ova greška presudila i bila je prisiljena dati ostavku na mjesto urednice časopisa kojeg je uređivala osam godina, prenose američki mediji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.