Saša Kopljar sa suprugom, Prodanović i Sloković... Poznati parovi na premijeri filma

Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Goran Mehekek / CROPIX

Brojni poznati Hrvati i Hrvatice pojavili su se na zagrebačkoj premijeri filma Svemu dođe kraj, redatelja Rajka Grlića.

>>Milanović došao na premijeru filma Svemu dođe kraj, pojavila se i Ivana Kekin

Među okupljenima je bilo mnogo poznatih domaćih parova: TV voditelj Saša Kopljar sa suprugom Renatom, odvjetnički par Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, plesno-glumački par Valentina Walme i Marko Petrić te glumačko-glazbeni par Miran Kurspahić i Elia Paljetak.

Mirna Zidarić se pojavila sa suprugom Zoranom.

Bili su tu i Ivana i Mile Kekin, kandidatkinja stranke Možemo za predsjednicu Hrvatske te nekadašnji frontmen Hladnog piva.

Na premijeri su se pojavile i TV voditeljica Ana Brdarić te glumice Csilla Barath Bastaić i Lana Gojak.

Priča prema romanu Miroslava Krleže

Kao inspiracija za filmsku priču, Grliću i koscenaristu Anti Tomiću poslužio je roman Miroslava Krleže Na rubu pameti. Tridesete godine prošlog stoljeća, u kojima je smješten taj roman, vratile su se u okrutno sličnoj verziji kapitalizma, beskrupulozne pohlepe i nasilja.

"I dok film govori o dva paralelna svijeta, o svijetu kapitalističkih grabežljivaca koji imaju i državu, i crkvu, i policiju i sud za sebe, i svijetu sirotinje za koju nema ni pravde ni utjehe. Upravo između te dvije krajnosti u kojima živimo smještena je druga okosnica filma, ljubavna priča sredovječnog para. Nakon dugih godina razdvojenosti, nevolja ih ponovo spaja. Njihov intimni odnos i vrlo osobna borba protiv moćnog čovjeka linija je vodilja ove priče", stoji u opisu.

U filmu glume Živko Anočić, Jelena Đokić, Boris Isaković, Janko Popović Volarić, Emir Hadžihafizbegović, Ksenija Marinković, Marina Redžepović, Srđan Grahovac, Anjela Nedyalkova i Katarina Bistrović Darvaš. Film je snimljen u u koprodukciji Hrvatske, Bugarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Turske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.