Silente, Maja Šuput, TBF i - ništa. Provjerili smo što hrvatski gradovi nude za doček

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

JOŠ NAS svega devet dana dijeli od dočeka Nove godine. Ljudi diljem Hrvatske još su donedavno bili u neizvjesnosti hoće li biti slavlja kao nekad ili će pandemija pomrsiti planove. Neki gradovi su objavili kako će kod njih izgledati doček Nove godine, a neki su zbog nepovoljne epidemiološke situacije otkazali organizirani doček na otvorenom ili ga nisu ni najavili. U nastavku pogledajte kako će izgledati program dočeka Nove godine u hrvatskim gradovima u kojima će se slavlje održati.

Zagreb

Zagrepčani i njihovi gosti Staru godinu će moći ispratiti na Fuliranju u Esplanadi od 11 sati ujutro pjesmom i plesom. U 13 sati stiže i Ljetno kino s live svirkom, a iza njih slijedi DJ Škrinjica s laganim zagrijavanjem za Novu. Od 19 sati goste će zabavljati i glazbenik Robert Mareković. Program će trajati do 1 sat u jutro.

Na kućicama na Oleander terasi za goste će, osim delicija, u ponudi biti topli napici - kombinacija ginova i rakija s čajevima, punčevi, kuhana vina, 40 vrsta rakija, božićni kokteli, pjenušci i šampanjci. Ulaz na Fuliranje moguć je samo s covid-potvrdama.

Unatoč tome što je dnevni broj zaraženih i dalje visok, Zagrepčani će novu godinu moći proslaviti i u noćnim klubovima. Na službenoj stranici Urnebesa objavljene su cijene novogodišnjih paketa, a može se kupiti i samo ulaznica bez stola i pića.

Osim Urnebesa, Novu godinu možete proslaviti i u Galleryju. Covid-potvrdu ili negativan test zahtijevaju svi noćni klubovi.

Zagrepčani će Novu godinu moći proslaviti i u Tvornici kulture. Program će biti organiziran tako da će gosti moći uživati u različitim žanrovima glazbe. Veliki pogon ponudit će presjek najvećih hitova od 80-ih do danas, a u malom pogonu puštat će se nekomercijalna alternativna glazba.

Novogodišnje zabave bit će organizirane i u zagrebačkim hotelima i restoranima. Esplanade, Westin, Sheraton i International neki su od hotela gdje možete uživati za Novu godinu. 

Doček Nove godine u Zagrebu planira se i na Trgu bana Josipa Jelačića. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević objasnio je kako bi trebao izgledati doček na otvorenom, no popis izvođača još nije službeno potvrđen.

"Planira se doček Nove godine na otvorenom, ali s obzirom na nepredvidivu epidemiju moguće su i promjene. Zagreb će vjerojatno imati doček na Trgu, ali u skladu s epidemiološkim mjerama. Trg će biti ograđen i u taj ograđeni dio moći će se samo s covid-potvrdama. Što se tiče programa, zadnji ugovori se potpisuju, uskoro ćemo sve objaviti", rekao je. Upitan do kad će doček trajati, Tomašević je rekao da će to ovisiti o odluci Stožera, o čemu je razgovarao s ministrom Božinovićem.

>>Pitali smo Grad Zagreb tko bi mogao pjevati za doček na Trgu, evo što su odgovorili

Split

Splićane i njihove goste u 2022. godinu uvest će splitski bend TBF, a predgrupa će im biti irski pop bend Thrill Band. Koncert će se održati u bašti na Zvončacu, a moći će prisustvovati samo oni koji pokažu covid-potvrdu ili negativan PCR-test. 

Velikog dočeka na Rivi ove godine neće biti. lijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita, ranije je rekla da će o eventualnom održavanju nekog koncerta na otvorenom odlučiti Grad.

Dubrovnik

Dubrovčani i njihovi gosti u Novu godinu na Stradunu će ući uz Silente i Vatru. Koncertima će moći prisustvovati samo oni s covid-potvrdama. Uoči blagdana u gradu će biti otvoreno 13 hotela. 

Program posljednjeg dana 2021. počinje u podne, kada dubrovački barmeni pripremaju novogodišnje koktele ispred Gradske kavane. Prvi dan 2022. godine obilježit će Novogodišnji koncert Dubrovačkoga simfonijskog orkestra u podne, a navečer koncert klape Rišpet.

Rijeka

Doček Nove godine u Rijeci je otkazan.

Rijeka je u Novu 2022. trebala ući uz Nenu Belana i grupu Fiumens. 

Trsatska gradina

U sklopu dočeka na Gradini nastupit će iluzionist i mađioničar Andrej Škedel koji će publici predstaviti svoj Magic show, a najmlađi će moći uživati u zabavnim predstavama u izvedbi Karmelino klaunice i Karmelino klauna te plesnim performansima plesne skupine RI Dance. Točno u podne Gradinu će preplaviti stotine šarenih balona koji će se spustiti s 12 metara visoke Rimske kule i razveseliti one najmlađe.

U drugom dijelu programa, u večernjim satima, nastupit će klapa Nevera. 

Vodice

U Vodicama će na dočeku Nove godine nastupati Maja Šuput. Pjevačica je prije mjesec dana svoj nastup potvrdila na društvenim mrežama.

"A sada najbolja vijest za kraj godine. Pjevamo zajedno na najluđem dočeku ikad u hotelima Olympia & Olympia Sky! Zahvaljujući dobro uhodanoj ekipi iz Olympije ovo će svakako biti fešta koja se ne smije propustiti", najavila je Maja koja će nastupiti i drugi dan.

U istom gradu, samo drugom hotelu, na Silvestrovo će pjevati Joško Čagalj Jole. 

Pula

Grad Pula je  odustao od organiziranog dočeka Nove godine koji se prvi put trebao održati u pulskoj Areni zbog nepovoljne epidemiološke situacije. Istarski župan Boris Miletić ranije je istaknuo kako je na prvome mjestu zdravlje ljudi. 

Opatija

Portal fiuman.hr piše kako će se 2022. godina u Opatiji dočekati na više lokacija. Od 22 sata na velikoj Ljetnoj pozornici nastupat će bend Groovers, a na Mrkatu, svojevrsnom malom trgu ispred tržnice, pjevat će David Danijel, Trio Rio, Duško Jeličić i Bonaca, Koktelsi te Šajeta. Taj program kreće oko 21 sat. Tu nije kraj nastupima u Opatiji. Ispred umjetničkog paviljona Juraj Šporer nastupat će Dellboysi, Finta De Mona i DJ.

Karlovac

Na karlovačkoj lokaciji za koncerte, ispred Glazbenog paviljona, održat će se organizirani doček uz gastroponudu, a večernji program ispunit će prvo Gospodari Tambura, zatim domaći bend Black&White, a atmosferu i ulazak u novu 2022. obilježit će i novogodišnji vatromet.

Doček Nove godine izvan granica Hrvatske

Oni koji Novu godinu planiraju provesti izvan granica Hrvatske u nekoliko gradova moći će uživati na koncertima hrvatskih izvođača. 

Severina je zakazala nastup u hotelu u Crnoj Gori, točnije u mjestu Petrovac u blizini Budve. Jelena Rozga, koja je sve omiljenija u susjednim državama, Novu godinu dočekat će u novosadskom hotelu Sheraton. 

"Potvrđeno! Dragi moji Novosađani, često me pitate kad ću ponovno u vaš grad. E, pa uskoro! Zajedno ćemo dočekati 2022.! Zadovoljstvo mi je najaviti novogodišnji nastup u hotelu Sheraton u Novom Sadu. Čekam vas, bit će to najbolja i najveselija nezaboravna noć", pohvalila se Rozga na Instagramu.

Zlatan Stipišić Gibonni nastupit će u Budvi, a dan prije Silvestrova u tom će gradu nastupati i Nina Badić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.