Širi se vijest da influencerica traži 10.000 dolara za poruku. Ona tvrdi da je to laž

Foto: Instagram

JEDNA od najutjecajnijih influencerica na svijetu Emma Chamberlain naišla je na kritike svojih obožavatelja. Internetom kruži vijest da je na svojoj internetskoj trgovini objavila da fanovi za 10.000 dolara mogu kupiti njezinu "osobnu poruku zahvale u porukama na Instagramu". Ako slučajno netko ne može odmah platiti 10.000 dolara, bila je dodana i opcija plaćanja na rate, tako da bi fanovi izdvajali 902.58 dolara mjesečno za njenu poruku tijekom jedne cijele godine.

Fanovi je kritizirali

Da slavne osobe i influenceri naplaćaju slanje personaliziranih poruka svojim obožavateljima nije ništa novo. Postoji web stranica pod nazivom Cameo, na kojoj svatko može kupiti personaliziranu videoporuku neke slavne osobe, ali najviša cijena ondje je bila dvije tisuće dolara. Stoga nije čudno da su fanovi bili iznenađeni ovom cijenom.

Nakon što su je brojni obožavatelji kritizirali zbog tog navodnog poteza, Emma je zatvorila svoju online trgovinu, barem privremeno. Sada piše da je stranica "u izgradnji" jer je, čini se, došlo do pogreške.

Emma ipak ne traži vrtoglavi iznos za poruku?

Kompanija koja je zadužena za Emmin merch kaže da influencerica nikad nije tražila 10.000 dolara za jednu poruku i da je to sve bilo u svrhe testiranja unutar tvrtke te da nije trebalo izaći u javnost. 

"Bilo je lažnih i netočnih tvrdnji da je Emma Chamberlain ponudila poruku na Instagramu u zamjenu za 10.000 dolara. Cozack, Emmina merch kompanija, 2018. godine testirala je potencijalni program nagrađivanja u vezi s Emminim merchom, bez njezinog znanja.

Stvorena je, ali nikad nije bila aktivirana, nagrada koja nije bila namijenjena za prodaju ili nagrađivanje. Ovim idejama nagrađivanja Emma nikad nije upravljala jer nisu trebale biti dostupne za prodaju, već su jednostavno namijenjene za potrebe testiranja unutar tvrtke.

Sumnjamo da su podaci aktivirani i da je pojedinac počeo širiti laži. To nikada nije objavljeno, a sigurno nikada nije ni planirano za prodaju. Zbog tendencije stvaranja lažnih vijesti, htjeli smo vam reći istinu iz prve ruke. Web stranica je trenutno u padu jer se pregledava", piše na Emminom web shopu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.