Sjećate se priče da Jeličić nije Triju Gušti platio svirku na svadbi?

Foto: Davor Puklavec/Hrvoje Jelavic/Tino Juric/PIXSELL

NEKADAŠNJI nogometaš Hajduka i Dinama Joško Jeličić svojim je komentarima u HRT-ovoj emisiji uoči Eura uzburkao javnost. Jeličić je davao neprimjerene izjave o Srbima, afričkim kolonijama i Nepalcima, no ovo mu nije prva kontroverza kojom je privukao pozornost.

Naime, Jelićić se prije nekoliko godina našao u fokusu javnosti nakon što je Želimir Dundić Dundo, vođa Trija Gušti, u svojoj knjizi Priče pokraj puta ispričao priču u kojoj je teško optužio bivšeg hajdukovca kojem je svirao na svadbi, za što mu on navodno nije platio. Iako nije naveo o kome se radi, društvene mreže u opisu su prepoznale Joška Jeličića.

Dundić je u knjizi napisao da je u karijeri odradio oko 600 pireva, a jedini mu nije platio "bivši hajdukovac koji je prešao u Dinamo, ugledni TV komentator...". "A kum mu je bio popularan i izuzetno dobar Hajdukov nogometaš, kasnije i izbornik hrvatske reprezentacije. Uz to i dobro pjeva", dodao je.

Jeličić: Prava bi šteta bila ne kupiti takvo štivo

Iako pjevač nije naveo njegovo ime, Jeličić je kasnije za Slobodnu Dalmaciju komentirao optužbe. "I on piše o meni i još nekom nogometašu?" pitao je Jeličić novinarku. "Dva su, prvi je, piše, bio korektan, a opis drugoga upućuje na vas", odgovorila mu je.

"Ali ne piše ime i prezime?" uzvratio je Jeličić pitanjem. "Ne", odgovorila mu je novinarka. "To vam dovoljno govori", nastavio je Jeličić. "U pitanju je nogometaš koji je prešao iz Hajduka u Dinamo, danas je TV komentator...", uporna je bila novinarka.

"A zašto nije stavio ime i prezime?" Jeličić se nije dao smesti pa na tvrdnju novinarke "da ne zna motive zašto pjevač nije spomenuo ime i prezime", sarkastično komentirao: "Pa razmislite malo. Ali u konačnici želim mu da bude što veća tiraža tog bestsellera. Kupit ću ga i ja, prava bi šteta bila ne kupiti takvo štivo."

Također, rekao je da "već godinama sluša o toj priči". "Međutim, ja se ne okrećem i ne komentiram takve priče. Sve najbolje toj knjizi. Ako ima neki primjerak, ja bih je kupio, čisto da pročitam, jer stvarno je šteta ne pročitati tako jedno veliko životno i estradno iskustvo. Mislim da će svaki čovjek biti bogatiji i pametniji nakon što pročita takvu knjigu", zaključio je.

Dundića smo kontaktirali te smo ga pitali je li igrač koji mu je ostao dužan uistinu Jeličić, no nije bio voljan odgovoriti na to pitanje. "Sve sam napisao u svojoj knjizi", odgovorio nam je Dundić.

Pročitajte više