Britanski komičar "doselio" u Zenicu samo kako bi hvalio lokalne političare

Foto: N1

BRITANSKI komičar Ricky Gervais poznat je po šokiranju publike na dodjelama Zlatnih Globusa i govoru bez dlake na jeziku, no nitko nije očekivao da će dati svoje mišljenje o problemima u BiH.

Tako se barem može zaključiti prema anketi koju je proveo Dnevni Avaz među građanima Zenice, prenosi N1. Sudeći prema fotografijama, Ricky Gervais sada živi u Zenici pod imenom Dževad Aličić i ima razvijen stav o suđenju vođi Saveza za bolju budućnost, Fahrudinu Radončiću.

No, iako je najuočljivija, to nije jedina fotografija u anketi koja ne odgovara imenu. Marljivi tviteraši otkrili su da je Dnevni Avaz koristio još nekoliko nepovezanih fotografija.

Kao što se može vidjeti, poslužili su se fotografijama s drugih portala, bloga o doniranju organa pa i fotografijom starca na tržnici u Teheranu.

Naravno, sve to stavlja veliki upitnik na vjerodostojnost i istinitost ankete. Uredništvo se u međuvremenu ispričalo čitateljima zbog postupka.

"Ovim putem Redakcija "Dnevnog avaza" upućuje iskrenu ispriku svojim vjernim čitateljima, te Dževadu Aličiću koji je zajedno s još 25 ispitanika iz pet gradova sudjelovao u anketi", izjavili su u Dnevnom Avazu. Također, okrivili su svog dopisnika iz Zenice, koji je suspendiran i prijeti mu tužba uredništva zbog lažne ankete.

Zanimljivo, ovo nije prvi put da slavne osobe progovaraju za Dnevni Avaz pod lažnim imenom – 5. ožujka je u anketi o Radojčićevom pritvoru progovorio poznati pisac Robert Charles Wilson u ulozi Mirsada Sejfoskog.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.