Snimio se kako kiše u slow motionu. Fauci: Ovaj video pokazuje važnost nošenja maske

Screenshot: YouTube

DVOJAC koji stoji iza popularnog YouTube kanala The Slo Mo Guys pozvao je vodećeg američkog epidemiologa Anthonyja Faucija kako bi komentirao njihov video kihanja u slow motionu.

Gav i Den na sličnim snimkama stvorili su karijeru i kanal koji danas ima 13,9 milijuna pratitelja. U snimci koju su objavili prije nekoliko dana Gav se u slow motionu snima kako kiše, broji i kašlje.

Kašalj i kihanje izgledaju kao što biste vjerojatno i očekivali, no ono što je iznenadilo mnoge količina je čestica izbačenih iz njegovih usta dok samo govori normalnim tonom. Kad je slično ponovio s maskom, jedva je išta pobjeglo.

"Mislim da je ovo što ste upravo pokazali grafički lijepa demonstracija važnosti nošenja maski i pokrivača za lice", govori gost dr. Anthony Fauci, dok zajedno gledaju snimke.

"Sad znamo da oko 40-45 posto zaraženih nema simptome, a opet imaju virus u nazofarinksu", kaže ravnatelj Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti. "A znamo i da se znatan dio infekcija prenosi od nekoga tko nema nikakve simptome."

"Dakle, ljudi imaju razumljivo, ali netočno tumačenje da infekciju prenosiš jedino kad kašlješ ili kihneš po nekome. Ono što oni ne cijene je da ako govorite, čak i ako ne govorite glasno - a ako pjevate, što je još gore nego samo govoriti - imate te čestice koje izlaze i mogu neko vrijeme ostati u zraku", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.