Šokantna serija: Ubila vlastitu mamu i otkrila zaista nevjerojatan razlog za to

Screenshot: Youtube

HBO-ova krimi serija Predstava svojom je mračnom pričom o djevojčici koja je ubila vlastitu majku nakon što ju je ona godinama, potpuno zdravu uvjeravala da boluje od raka, mišićne distrofije, epilepsije i drugih bolesti, privukla je veliku pozornost gledatelja. Možda najmračnije u cijeloj seriji jest činjenica da je snimljena prema istinitom događaju. 

24-godišnja Gypsy Rose Blanchard priznala je da je u lipnju 2015. ubila vlastitu majku. Učinila je to nakon što ju je ona godinama držala zatvorenu u obiteljskoj kući u američkom Missouriju. 

Majka je od ranog djetinjstva svoju kći uvjeravala da boluje od izmišljenih bolesti poput leukemije i mišićne distrofije, a otac je na sudu tvrdio da je zaista vjerovao u istinitost tih tvrdnji. 

"Dee Dee je bila jako dobra u uvjeravanju. Nikako ne mogu shvatiti kako doktori nisu primijetili da laže svih ovih godina", rekao je otac za New York Post. 

Dee Dee je svojoj kćeri brijala glavu kako bi izgledala poput pacijenta na kemoterapiji, hranila je dječjim kašicama do njenih 20-ih, a kad bi izlazile iz kuće stavljala ju je u invalidska kolica i nosila tank s kisikom. U prisustvu drugih ju je stalno držala za ruku, a kad bi Gypsy rekla nešto što bi moglo pokazati da nije zapravo bolesna, snažno bi je stisnula. Kod kuće ju je tukla. 

Ova je stravična priča već bila tema HBO-ovog dokumentarca Mommy Dead And Dearest koji je objavljen u svibnju 2017., a ove godine je o suživotu majke i kćeri snimljena i serija Predstava u kojoj glume Patricia Arquette i Joey King. 

U njoj je predstavljen patološki odnos majke i kćeri koja joj bezuvjetno vjeruje, ali ipak osjeća da nešto nije u redu. Kako odrasta, Gypsy počinje shvaćati da postoji i svijet izvan granica njene bolesničke postelje i malo po malo ga počinje otkrivati, ali to je na kraju dovede do brutalnog ubojstva majke. 

Serija paralelno prati dvije radnje: onu u kojoj gledamo Gypsyno odrastanje i onu koja se događa nakon ubojstva. 

Moguće objašnjenje razloga majčinih postupaka je "posredni Münchhausenov sindrom", stanje u kojem se osoba ponaša kao da netko njoj blizak pati od bolesti, no neki smatraju da je majka samo željela doći do socijalne pomoći i donacija javnosti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.