Sve što kršćani znaju o odnosu Isusa i Marije Magdalene je vjerojatno pogrešno

Screenshot: YouTube

MARIJA Magdalena jedan je od najpoznatijih likova iz Biblije, a prije nekoliko dana izašao je film koji nosi njezino ime. Garth Davis odlučio je snimiti film o jednoj od najkontroverznijih žena iz Biblije, a premijerno je prikazan 16. ožujka ove godine.

Britanski Metro piše da je većina stvari koje kršćani znaju o Mariji Magdaleni zapravo pogrešna ili zbunjujuća. Iako je se u svim filmovima o Isusu Kristu prikazuje kao prostitutku koja se preobratila, u Evanđeljima nema govora o prostituciji. Nitko ne zna kako se stvorio mit o tome kako je Marija Magdalena od Isusove učenice postala najpoznatija prostitutka u kršćanskoj mitologiji.

Jedno od najpoznatijih Evanđelja u Bibliji, ono o kamenovanju prostitutke u kojoj Isus okupljenim muškarcima govori da "tko je bez grijeha, neka prvi baci kamen", ne spominje ime žene koju su htjeli kamenovati. 

U filmu Pasija u spomenutoj sceni pojavljuje se Marija Magdalena.

Nakon knjige i filma Da Vincijev kod sve je više teorija o tome da je Marija Magdalena bila supruga Isusa Krista. Prema nekim navodima su imali i djecu.

Neki teoretičari kažu da je lako moguće da je Marija Magdalena jednostavno izmišljena i dodana u Bibliju kako bi se ublažila muška dominacija među njegovim učenicima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.