Svi problemi Sergeja Trifunovića

Foto: Antonio Ahel/ATA Images/Ivana Ivanovic/PIXSELL/Instagram

Srpski glumac Sergej Trifunović uhićen je u utorak oko ponoći na graničnom prijelazu Bajakovo pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku. Zatim je odveden na Općinski prekršajni sud u Split. Trifunović je na sudu rekao da se ne osjeća krivim za ono za što ga se tereti. Suđenje srpskom glumcu nastavlja se u srijedu u 12:30 kod sutkinje Željke Matkov, piše Slobodna Dalmacija.

Za što ga se tereti?

Tereti ga se po članku 5. i članku 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Članak 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kaže: "Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se novčanom kaznom od 700 do 4000 eura ili kaznom zatvora do 30 dana."

 

Policija je od suda tražila za glumca zatvor od 30 dana i 1000 eura kazne. Oduzeta mu je putovnica kao mjera opreza. 

>> Oglasila se supruga Sergeja Trifunovića: Policajac je fizički nasrnuo na njega

>> Otac Sergeja Trifunovića: Bio je na ničijoj zemlji, hrvatski službenici su ga oteli

Predmet istraživanja je objava na društvenoj mreži

Predmet istraživanja je objava na društvenoj mreži od 10. rujna prošle godine, navodi N1. Iz policije podsjećaju da je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je Trifunović počinio prekršaje članka 5. i članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

"Objavio je tekst neprimjerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike navodeći kako su splitski policajci iznudili preko tisuću eura", navode u PU splitsko-dalmatinskoj. 

>> "Sašijte sebi lijepe crne uniforme": Ovo su izjave zbog kojih je priveden Trifunović

Svi problemi Sergeja Trifunovića

Glumac već neko vrijeme ima probleme s policijom, i to ne samo hrvatskom. Posljednjih godinu dana njegova privođenja su učestalija. Pa krenimo redom, od rujna 2023. kada su nastali problemi u Splitu.

Privođenje u Splitu

8. rujna 2023. godine Trifunović je priveden na Općinski prekršajni sud u Splitu. Tada je policija stigla na plažu Kaštelet nakon dojave da Trifunović drži bez nadzora svog njemačkog ovčara. 

Razgovor s policijskim službenicima tada nije najbolje prošao jer su Trifunovića uhitili zbog vrijeđanja policije. Protiv Trifunovića policija je podigla optužni prijedlog za remećenje reda i mira, odnosno za vrijeđanje policije i držanje psa bez nadzora.

Predložena je novčana kazna. Za prekršaj članka 17., tj. vrijeđanje službene osobe, predviđena je kazna do 4000 eura, a za prekršaj članka 30., tj. držanje psa bez nadzora, do 1000 eura.

Sergej se tada nakon privođenja oglasio za Slobodnu Dalmaciju. "Još uvijek me drndaju, evo me ovdje na policiji. Brate, otišao sam da se kupam sa psom, plivali smo u moru, neka luđakinja je to prijavila, pošto se valjda plaši psa. Još mi je rekla da zašto pas nije na povodcu, pa kako će biti kad je plivao sa mnom u moru, jeb.. ga ja! I tako mnogo gluposti. Ne mogu sad da govorim više, živci su mi...", ispričao je. 

Napao Ivoševića i rekao da više nikad neće doći u Split

Trifunović je kazao da su policajci tvrdili da se znak za zabranu za pse na plaži jasno vidi, a on ga, pak, nije vidio. Tada je postavio pitanje splitskom dogradonačelniku: "Ivoševiću, vidi li se ovo?" Tada je izjavio da više nikada neće doći u Split (iako, evo ga opet tamo). 

"Ok, ajmo ovako: Maltretiranje koje sam danas doživio može se usporediti s povijesnim slikama u kojima gradom paradiraju policijske snage s nekakvim prasećim glavama u majicama s kragnom i Pit Bull security bedžom, koji maltretiraju mještane i vlasnike kafića koji se ne ližu s gradskom vlasti. Maltretiranja koja sam danas istrpio nisam nikad i nigdje. Da kontraparafraziram Olivera Dragojevića: Nikada više neću doći u Split", napisao je Sergej tada na Instagramu.

"Adio. A bilo je lipo i svi moji dragi prijatelji iz Splita, uvijek ste dobrodošli. A Ivošević, koji je danas namjerno došao da se šatro slika za ćaleta (koji je divan čovjek, moj kolega i potpuno izuzet iz ove priče) specijalno da mi se napase muda, govance malo", dodao je Sergej.

Drugi dan je ponovno kažnjen

Nakon što je na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu kažnjen s 500 eura zbog držanja psa bez nadzora i vrijeđanja policijskih službenika, poslije ponoći dobio je još jednu kaznu.

Trifunović je nakon ponoći izveo svog njemačkog ovčara u šetnju. Policija i komunalno redarstvo zatekli su kako njegov njemački ovčar slobodno šeta Bosanskom ulicom, u samom centru grada, bez povodca i brnjice. Izdan mu je prekršajni nalog na 200 eura, Trifunović je odmah platio dvije trećine kazne, odnosno, 133 eura.

Izvrijeđao splitske policajce

Sergej se nakon druge kazne ponovo oglasio na Instagramu te izvrijeđao splitske policajce.

"Hvala hrvatskim policajcima na graničnom prijelazu Bajakovo, na ljubaznosti i zaista predivnom ophođenju. Njihovim splitskim kolegama, na tri hapšenja u 30 sati, psihofizičkom maltretiranju te iznudi od preko tisuću i pol eura. Nadam se da ćete od tih novaca sašiti sebi nove, lijepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke, na koje se ovom prilikom poserem po članovima 5, 17 i 36, biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi.

Znam da vam je žao što mi niste stigli otvoriti Loru u pola noći i pokazati strujomjer. Sad, vlaški brabonjci, slobodno napišite još jednu tjeralicu. Ako Plenković i Vučić potpišu ugovor o ekstradiciji, naručite moje dupe poštom. Do tad, vidimo se u Grčkoj. Ako ne, onda u Bleiburgu. Bit ćemo na identičnim stranama kao onomad", napisao je Trifunović.

Ta objava je naposljetku obrisana.

Zabranjen ulaz u Hrvatsku i Schengen na godinu dana

Nakon svih ovih događaja, 10. rujna 2023. Sergeju Trifunoviću je zabranjen ulaz u Hrvatsku i Schengen u trajanju od godinu dana. Policija je tada u svom priopćenju navela da je "muškarac svojim ponašanjem na području Splita ostvario obilježja pet prekršaja", a zatim je u objavi na društvenim mrežama policajce nazivao pogrdnim nazivima.

"S obzirom na to da je utvrđeno kako je muškarac, u kratkom roku od dva dana, ponavljao činjenje prekršaja, te time iskazao upornost i namjeru da ne poštuje odluke suda i zakonski poredak Republike Hrvatske, ostvareni su uvjeti iz Zakona o strancima za donošenje rješenja o protjerivanju iz Europskog gospodarskog prostora (EGP) i određena mu je zabrana ulaska i boravka u EGP u trajanju od jedne godine", pisalo je u priopćenju policije.

>> Trifunović ovako prepričava dramu u Splitu: Prišao mi je tip, očito homoseksualac...

Problemi se nastavili i u Srbiji

U listopadu 2023. Trifunović je završio u zatvoru u Srbiji. Iako se nije opirao uhićenju, Telegraf je tada pisao da je glumac vrijeđao i srpske policajce, a zatim je nakon plaćanja kazne pušten na slobodu. 

Mir... do travnja 2024.

U travnju 2024. Sergej je opet uhićen u Srbiji. Tada su srpski mediji pisali da je glumac priveden nakon što je od poznanika kupio marihuanu. Tijekom pretresa je kod sebe navodno imao nekoliko grama nedozvoljenih supstanci. Pisali su da je uhićen i taj drugi muškarac. 

Sergej je tada bio zadržan u pritvoru, a potom odveden u tužiteljstvo na saslušanje. Naposljetku, glumcu je nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ukinuto zadržavanje, a prema tvrdnjama izvora srpskih medija, Trifunović je priznao posjedovanje droge za osobnu upotrebu, pa zato nije ostao u pritvoru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.