Tarik Filipović želio kupiti Lejli oduzetu krunu Miss Hrvatske, ona je odbila

KRUNA koju se veže za jedan od najvećih skandala u povijesti izbora za Miss Hrvatske, ona koju je 1998. godine kratko vrijeme na glavi nosila Lejla Šehović, a kojoj je titula najljepše oduzeta samo nekoliko dana nakon izbora zbog "nepravilnosti tijekom glasovanja", prodaje se za 55 tisuća kuna. Krunu prodaje zlatarka Vesna Akrap koja je jedinstven komad nakita skicirala zajedno sa bivšim suprugom, a koju je potom u njihovoj zlatarnici ručno izradio majstor. Prvo je oduzetu krunu željela vratiti njenoj prvoj vlasnici pa ju je na otkup ponudila Lejlinom suprugu Tariku Filipoviću.

"Tarik me htio iznenaditi s krunom"

"Čula sam da se prodaje, jer je vlasnica krune nazvala mog supruga i pitala ga bi li je htio kupiti. On me je čak htio iznenaditi s krunom, ali na kraju me ipak pitao bi li je htjela, na što sam mu kazala da nisam zainteresirana. Već imam malu krunu i to mi je sasvim dovoljna uspomena na izbor koji mi je u sjećanju ostao i lijep i ružan", rekla je za Slobodnu Dalmaciju Lejla Šehović, u čijem je vlasništvu kruna bila svega pet dana.

Naime, pet dana nakon opatijskog izbora, na konferenciji za novinare, obznanjeno je kako se Lejli oduzima titula i kako će nova miss zapravo biti prva pratilja Ivana Petković. Lejla se pojavila na pressici i poručila kako joj se "krunu može oduzeti samo fizički", a uzmu li joj titulu, tužit će direkciju izbora. Budući da je imala podršku drugih missica, Lejla je ipak te godine kao predstavnica Hrvatske otputovala na svjetski izbor ljepote na Sejšele, dok je Petković Hrvatsku predstavljala godinu dana kasnije.

"Na ovaj se način jednostavno rješavam uspomena"

Akrap se na prodaju krune odlučila nakon razvoda od supruga: "Na ovaj se način jednostavno rješavam uspomena. Tadašnjoj direkciji izbora na čelu koje je bio Milan Šećković dali smo je na korištenje na dvije godine, a nakon toga vraćena je nama. Nosile su je dvije misice, Lejla Šehović i Ivana Petković". Akrap je navela kako se ljudi dosta interesiraju za kupnju, posebno zbog skandala koji se uz nju veže, te kako je krunu odlučila prodati po cijeni nižoj od one na koju je procijenjena, u nadi da će je prije prodati. Naime, srebrna kruna sa 168 cirkona te bijelih i crnih bisera navodno vrijedi oko 70 tisuća kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.