Teška serija o hrvatskim vojnicima: Nepromišljenim potezom ugrozili su si živote

Foto: HRT

U BIVŠOJ tvornici glinice u Obrovcu ovog je tjedna pala zadnja klapa dramske serije "Nestali", koja kroz četiri epizode donosi priču o šestorici hrvatskih vojnika odsječenih od ostatka svoje jedinice, a premijeru očekuje početkom iduće godine na HRT-u.

Goran Navojec, Bojan Navojec, Marko Cindić, Filip Križan, Tarik Filipović i Enis Bešlagić samo su dio velike glumačke postave koja je proteklih mjeseci u zaleđu Zadra radila na novoj seriji. Režirao ju je Kristijan Milić, a scenarij je napisao Joško Lokas.

“Scenarij je vrlo inspirativan, a lik kojeg glumim samo je jedan od šestorice likova koje treba promatrati kao jedan u zanatskom i dramaturškom smislu. To kod snimanja filma nije uobičajeno i zato je snimanje ove serije veliki izazov”, rekao je Goran Navojec.

"Za ovu ulogu spremao sam se od početka godine i mogu reći da je to bio poseban izazov te jedno lijepo glumačko i životno iskustvo. Tijekom cijelog snimanja atmosfera na setu bila je odlična, a posebno bih istaknuo suradnju s redateljem koji je od svakog glumca uspio izvući ono najbolje“, rekao je mladi Filip Križan, koji tumači jednu od šest glavnih uloga.

Priča prati šestoricu vojnika koji nakon vojne operacije Oluja ostaju daleko od svojih suboraca. Pokušavajući pronaći put kući, prisjećaju se života koji su ostavili iza sebe, a jednim nepromišljenim potezom svoj povratak pretvaraju u nemoguću misiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.