The Rock više ne želi braniti Joea Rogana: "Nisam znao što je radio"

Foto: Instagram

IAKO mu je dosad držao stranu, Dwayne The Rock Johnson odlučio je povući svoju podršku Joeu Roganu nakon što su objavljene snimke na kojima komičar i podcaster u svom showu Joe Rogan Experience neprekidno koristi rasističke uvrede.

Najprije je Johnsonu književnik i aktivist Don Winslow na Twitteru skrenuo pažnju na kompilaciju videa u kojima Rogan između ostalog koristi riječ "nigger".

"Za mnoge si heroj, a korištenje ove platforme za obranu Joea Rogana, tipa koji je koristio i sprdao se s korištenjem riječi na slovo N nekoliko desetaka puta, užasna je upotreba tvoje snage", napisao je Winslow.

Johnson mu je zahvalio na tom upozorenju.

"Slušam 100 posto ono što mi govoriš, kao i ono što mi govore drugi ovdje. Prije svojih komentara nisam znao za uporabu riječi na slovo N, no sad sam se informirao o njegovom cijelom narativu. Bio je to trenutak spoznaje za mene. Mahalo (hvala na havajskom, op.a.), brate i imaj odličan i produktivan vikend", dodao je.

Johnson je ranije javno podržavao Rogana čak i nakon što je niz glazbenika povukao svoja djela sa Spotifya, na kojem se nalazio i njegov podcast. Nakon što se Rogan ispričao onima koje je uvrijedio, glumac mu je odgovorio: "Odlična stvar, brate. Odlično artikulirano. Jedva čekam da dođem kod tebe i popijem tekilu s tobom". 

Rogan je u subotu objavio video na Instagramu u kojem govori o sadržaju starih epizoda, referirajući se na dva videa na društvenim mrežama, jedan u kojem izgovara riječ "nigger" i drugi u kojem je usporedio crnačku četvrt s filmom Planet majmuna.

"Ne mogu ništa učiniti da to vratim. Volio bih da mogu. Očito to nije moguće. Sigurno nisam pokušavao biti rasist i sigurno nikada ne bih želio nekoga uvrijediti zbog zabave nečim tako glupim kao što je rasizam", rekao je Rogan u videu na Instagramu.

Svoj je video završio s "iskrenim najdubljim isprikama". Komičar nije naveo jesu li epizode koje nedostaju izbrisane sa Spotifya zbog upotrebe problematične riječi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.