"Pitao je može li mi lizati vaginu": Fotograf princeze Diane zlostavljao modele?

Foto: Getty Images/Guliver Image

OSOBNI fotograf princeze Diane Patrick Demarchelier optužen je za seksualno zlostavljanje svojih modela. Optužbe protiv omiljenog fotografa princeze Diane pojavile su se u Boston Globeu, gdje je više od 50 djevojaka iznijelo optužbe protiv nekih od najmoćnijih ljudi modne industrije.

Jedna od njih je i nekadašnja asistentica Patricka Demarcheliera koju je napastovao kad je imala samo 19 godina. Priznala je da je na kraju popustila njegovim seksualnim zahtjevima, u strahu za posao i karijeru. Ako bi odbila, fotograf bi je nakon toga ponižavao na poslu. 

Ona je o tome pisala i urednici Voguea Anni Wintour kako bi je zamolila da spriječi danas 74-godišnjeg Demarcheliera da to učini još nekoj djevojci. "Sjećam se toliko snimanja tijekom kojih bi on poslao asistente kući i ostao sam s tinejdžericama. Sutradan bismo pronašli gole fotke tih cura", rekla je. 

Globe je intervjuirao još šest žena koje su iznijele slične optužbe na račun slavnog fotografa. Sve one tvrde da ih je seksualno zlostavljao, hvatao ih za grudi, tjerao ih da stavljaju ruke na svoje genitalije te im se vulgarno obraćao. 

Prije četiri godine jedna mlada manekenka rekla je da ju je Demarchelier pitao: "Mogu li ti lizati vaginu?", i dao joj do znanja da će je proslaviti ako pristane. Šokirana djevojka je odbila i napustila hotel u kojem je bilo snimanje. "Nisam bila sigurna razumijem li dobro engleski kad me to pitao. Rekla sam mu da se treba sramiti i da me više nikad neće vidjeti", objasnila je.

No nakon dvije godine, na nagovor svog agenta, ponovno se našla na snimanju s Demarchelierom, a on joj je postavio isto pitanje. "Svi te pokušavaju iskoristiti. U jednom trenu se samo počneš pitati - moram li ovo zaista napraviti da bih uspjela?" rekla je manekenka.

Inače, Demarchelier snima za neke od najslavnijih magazina svijeta te je veoma utjecajan jer osim što fotografira modele on i bira djevojke koje će se pojaviti u magazinima. 

Sve je optužbe porekao te izjavio da "nikad, nikad, nikad nije dirao manekenke". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.