Tužitelj o presudi zvijezdi Ludih 70-ih: Drogirao je i silovao žene. Mislio se izvući

Foto: Profimedia

NAKON što glumac Danny Masterson osuđen je na 30 godina zatvora do doživotne robije zbog silovanja dviju žena, oglasio se i tužitelj sa suđenja. "Dugo su čekale da dobiju svoju pravdu", rekao je zamjenik okružnog tužitelja Los Angelesa Reinhold Mueller u intervjuu za People. 

Mueller smatra da je zatvorska kazna bila "apsolutno ispravka odluka". Masterson je 2020. optužen za silovanje triju žena u odvojenim incidentima između 2001. i 2003. Glumac, čije je prethodno kazneno gonjenje za silovanje triju žena završilo poništenjem suđenja 2022., nedavno je osuđen za dvije točke optužnice. 

Tužitelj: Potajno ih je drogirao, a zatim silovao

Mueller kaže da je Masterson bio "dosljedan u načinu na koji je nasilno silovao svaku svoju žrtvu". Naime, sud tvrdi da je Masterson drogirao sve te žene i potom ih silovao. "Potajno je drogirao žene tako što im je nudio alkoholno piće, a zatim ih je silovao nakon što su bile onesposobljene. To mu je pružilo priliku da dobije kontrolu i dominaciju nad svojim žrtvama", kazao je tužitelj. 

>> Steven osuđen zbog silovanja, Donna bila u kultu... Što je sa zvijezdama Ludih 70-ih?

Nije napravljena toksikološka analiza kako bi se potvrdilo čime su žrtve navodno bile drogirane, ali Mueller kaže da je riječ o sintetičkoj drogi GHB. To su zaključili na temelju simptoma koji su se javili kod djevojaka, no ističe kako nema potvrde da je bila u pitanju ta droga.

"Imali smo iskusnu toksikologinju koja je posvjedočila o tipičnoj prirodi i nuspojavama raznih droga za silovanje koji su obično postojali na društvenoj sceni u razdoblju kada su se ta silovanja dogodila. Posvjedočila je u svom vještačenju da fizički i psihički simptomi koje su žrtve doživjele nisu u skladu samo s konzumacijom te količine alkohola", rekao je tužitelj.

"Masterson je mislio da će se izvući"

Mueller vjeruje da je Masterson uvijek mislio da će se izvući s tim silovanjima te je pohvalio hrabrost žena koje su istupile. "Postoji mnogo razloga zašto se ljudi boje istupiti. Ove žrtve su to prebrodile. I na kraju, usprkos duljini vremena i problemima koji su možda postojali u ovom slučaju, porota je to uvidjela, donijela ispravnu odluku, okupila se i našla pravdu za ove žrtve", kaže Mueller. 

>> Kako su Ashton Kutcher i Mila Kunis za dan postali najomraženiji celebovi na svijetu

Odvjetnica odmah nakon presude najavila žalbu

Glumčeva odvjetnica Shawn Holley ranije je rekla da su jako razočarani presudom. "Proteklih nekoliko mjeseci tim vrhunskih odvjetnika u zemlji pregledavao je transkripte suđenja. Identificirali su niz značajnih dokaznih i ustavnih pitanja o kojima će se pozabaviti na državnim i saveznim sudovima.

Pogreške koje su se dogodile u ovom slučaju su značajne i nažalost, dovele su do presude koje nisu potkrijepljene dokazima. I iako imamo veliko poštovanje prema poroti u ovom slučaju i prema našem pravosudnom sustavu općenito, ponekad pogriješe. I to se dogodilo ovdje. Gospodin Masterson nije počinio zločine za koje je osuđen i mi i najbolji i najpametniji odvjetnici u zemlji uvjereni smo da će te osude biti poništene", rekla je nakon izricanja presude prošlog tjedna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.