U Londonu održana svjetska premijera Burtonove Alise u zemlji čuda

LONDON  je imao tu čast biti domaćinom svjetske premijere novog filma Tima Burtona "Alisa u zemlji čuda". 

Kraljevska premijera dugoočekivane 3D bajke

Svečana premijera dugoočekivanog hita slavnog redatelja održana je sinoć u kinu Odeon na Leicester squareu. Niti tipično britansko vrijeme nije omelo glumce da unatoč kiši zablistaju na crvenom tepihu. 

Praćeni bljeskom fotoaparata i medija, ispred kina Odeon prošetali su redatelj, njegova muza, zaručnica i glumica u filmu Helena Bonham Carter te njezini kolege Ann Hathaway, Johnny Depp i Mia Wasikowska. Premijeri su nazočili i britanski princ Charles sa suprugom, vojvotkinjom od Cornwalla, Camillom Parker Bowles.


Svečanoj premijeri predhodila svađa Odeona i Disneyja

Do posljednjeg trena je održavanje premijere bilo upitno zbog neslaganja vlasnika lanca kina Odeon s čelnim ljudima Disneyja oko datuma izdavanja DVD-a filma. Odeon naime nije htio prikazivati film u svojim kinima diljem Velike Britanije, Irske i Italije jer su u Disneyju odlučili kako će DVD filma izaći ranije nego što je planirano. Prije sinoćnje premijere, obje su strane kratko izjavile kako su nesuglasice riješene, ali nisu otkrili nikakve detalje oko krajnjeg dogovora.

Inače, ovo je Burtonov prvi film u kojem radi sa takozvanim "green screenom", a iako se film u kinu prikazuje u 3D formatu, sniman je normalno te naknadno prebačen u 3D. Samo snimanje filma trajalo je 40 dana, a odvijalo se u razdoblju od rujna do prosinca 2008. godine.

U hrvatska kina Alisa stiže 4.ožujka

Od popratnih materijala napravljena su dva soundtrack albuma, jedan koji potpisuje Danny Elfman, dok je drugi kompilacija stvari inspiriranih filmom. Također je u razvoju i računalna igra koja izlazi paralelno na nekoliko platformi (PC, Wii, Nintendo DS), a uskoro će na tržište izaći i verzije prilagođene iPhoneu te Blackberryju.

U Velikoj Britaniji je fil već krenuo u distribuciju, dok će se kod nas ipak moći vidjeti dan prije američke premijere koja je planirana za 5.ožujka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.