Umberto Tozzi će u sklopu oproštajne turneje nastupiti u Hrvatskoj

Foto: EPA

Jedan od najpoznatijih talijanskih glazbenika Umberto Tozzi u sklopu oproštajne turneje L'ultima notte rosa nastupit će 31. kolovoza u Vrsaru, u kamenolomu Montraker, a dan kasnije, 1. rujna, na Ljetnoj pozornici u Opatiji, objavio je organizator koncerta Music Time. 

Za mjesto najave oproštaja od scene nakon 50 godina karijere odabrao je simbolično mjesto svjetske glazbe - Olympiju u Parizu, gdje je danas najavio svoju posljednju turneju L'ultima notte rosa.  

Serija koncerata krenut će 20. lipnja u Rimu, nakon čega će posjetiti Rumunjsku, Francusku, Njemačku, Bugarsku, Švicarsku, Hrvatsku, Austriju, Sjedinjene Američke Države, Kanadu i Francusku.

Umberto Tozzi, talijanski pjevač i tekstopisac, rođen je 4. ožujka 1952. godine u Torinu. Tozzi je postao poznat širom svijeta zahvaljujući svojim nezaboravnim hitovima i impresivnoj karijeri dugoj više od četiri desetljeća.

Njegova glazbena karijera započela je sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ali je postao svjetski poznat 1977. godine s pjesmom Ti amo, koja je postala veliki hit i ostala na vrhu talijanskih top lista čak sedam mjeseci.

Osvojio je Sanremo Music Festival 1987. godine pjesmom Si può dare di più, koju je izveo u suradnji s Giannijem Morandijem i Enricom Ruggerijem. Također je sudjelovao na Eurosongu iste godine s pjesmom Gente Di Mare, koju je izveo s Rafom osvojivši treće mjesto. Njegova glazba i dalje je popularna diljem svijeta, a ukupno je prodao više od 32 milijuna primjeraka albuma. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.