VIDEO Slapovi Niagare prvi put u povijesti zasvijetlili u hrvatskim bojama

Foto: Press

POVODOM obilježavanja hrvatskog Dana državnosti, američki Niagara Falls, odnosno slapovi Niagare, po prvi put u povijesti zasvijetlili su u bojama Hrvatske, i to dva puta tijekom večeri 29. svibnja. 

Prekrasna noćna iluminacija u crvenoj, bijeloj i plavoj boji trajala je od 21 do 21 sat i 15 minuta te od 22 do 22 sata i 15 minuta po američkom vremenu, što po hrvatskom vremenu pada na sam Dan državnosti, 30. svibnja u ranojutarnjim satima. 

Taj događaj realiziran je na inicijativu Generalnog konzulata Republike Hrvatske u New Yorku, uz potporu i angažman Hrvatske turističke zajednice. 

"Ovom inicijativom željeli smo na simboličan način obilježiti povezanost i strateško partnerstvo Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, od kulture, sporta i znanosti do vanjske politike, obrane i gospodarstva. Hrvatski iseljenici su posebno zaslužni u promicanju veza i suradnje između svoje domovine i zemlje u kojoj su pronašli svoj novi dom", izjavio je generalni konzul Republike Hrvatske u New Yorku Nikica Kopačević.

Svečanosti su prisustvovali veleposlanik Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama Pjer Šimunović, gradonačelnik grada Niagara Falls Robert Restaino, vojni izaslanik Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama brigadni general Tomislav Galić, generalna konzulica Republike Hrvatske u Los Angelesu Renee Pea, generalna konzulica Republike Hrvatske u Chicagu Sanja Laković, župnik Hrvatske katoličke župe Majke Božje Bistričke u Lackawani u New Yorku velečasni Christopher Ćorić te drugi pripadnici hrvatske zajednice s područja države New York.

Inače, slapovi Niagare osvijetljeni su pomoću nekoliko stotina LED svjetiljki, koje se pale u sumrak svake noći u godini. Slapovi se kroz godinu posebno osvjetljavaju povodom značajnih prigoda i praznika te u znak podrške brojnim organizacijama i udrugama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.