VIDEO U reklami prvi put prikazali žensku bradavicu kako bi spasili živote

Screenshot: YouTube

NA BRITANSKIM televizijama prvi je put prikazana reklama u kojoj se potpuno vidi ženska bradavica. Cijela reklama počet će se prikazivati od ponedjeljka, a ova skraćena verzija prikazana u petak u jutarnjem programu već je izazvala veliku pažnju.

Reklamu je snimila udruga CoppaFeel!, a prikazivat će se tijekom mjeseca posvećenog podizanju svijesti o raku dojke. Rak dojke najčešći je oblik raka u Velikoj Britaniji, a dijagnosticira se svakih dese minuta, piše BBC. Gotovo svaka osoba kojoj se dijagnosticira je žena pa je bilo besmisleno prikazati reklamu bez ženske bradavice.

Reklama potiče ljude da pregledaju svoje grudi te reagiraju na bilo kakvu nepravilnost, jer ona može biti prvi znak raka. U reklami se pojavljuju različiti predmeti, ali i ženske i muške grudi.

Reklama će se vrtjeti u kinima i na TV-u, jedino se neće moći emitirati prije i nakon dječjeg programa.

"Željeli smo pokazati moć naših ruku i dodira kao najboljeg oružja za samo pregled, kako bismo potaknuli mlade ljude diljem Britanije da usvoje redovitu naviku koja im može jednog dana spasiti život", rekla je predsjednica udruge Natalie Kelly.

Prema procjenama britanskog zdravstvenog sustava, jedna od osam žena oboljet će od raka dojke. U posljednjih 40 godina postotak onih koji se uspješno oporave od njega se udvostručio. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.