Whoopi Goldberg brani svoje izjave o Holokaustu: Ne možete prepoznati Židova na ulici

Foto: Profimedia

WHOOPI GOLDBERG ponovo je izazvala sablazan braneći svoje tvrdnje o Holokaustu, zbog kojih je privremeno suspendirana kao suvoditeljica talk showa The View u veljači. U novom intervjuu za londonski The Times, Goldberg je ustvrdila da se Holokaust "izvorno" nije odnosio na rasu.

"Sjetite se koga su ubijali na početku. Nisu ubijali na temelju rase, već na temelju fizičkih značajki. Ubijali su ljude koje su smatrali mentalno oštećenima", rekla je Goldberg te postavila pitanje jesu li Židovi "rasa" u usporedbi s njom kao crnkinjom.

"Na ulici ne možeš prepoznati Židova, no mene možeš. Njih nisi mogao identificirati. To sam željela reći", rekla je oskarovka.

Kada su Goldberg upitali o činjenici da su nacisti klasificirali Židove kao rasu, ona je odgovorila: "Ali to su ubojice, zar ne? Agresor ti govori što si ti zapravo. Zašto im vjerujete? To su nacisti. Zašto vjerovati u ono što oni govore?"

Početkom veljače suspendirana je iz The Viewa

Goldberg je početkom veljače suspendirana iz američkog talk showa nakon što je rekla da je Holokaust uključivao "dvije skupine bijelaca" te da se nije dogodio zbog rase, već zbog "čovjekove nehumanosti prema čovjeku". Njezini komentari izazvali su brojne kritike, zbog čega se kasnije ispričala.

"Žao mi je zbog štete koju sam prouzročila. Kao što je Jonathan Greenblatt iz Lige protiv klevete podijelio: 'Holokaust se odnosio na nacističko sustavno uništavanje židovskog naroda - koji su smatrali inferiornom rasom. Ispravljam se", rekla je Goldberg u izjavi nakon kontroverznih komentara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.