Zaljubljenici u prirodu Rajsku dolinu i Vilinske jame očistili od automobilskih olupina

LJUBITELJI prirode okupljeni u Udruzi Zelene stope i njihovi prijatelji jedva su dočekali toplo vrijeme kako bi mogli nastaviti sa svojom akcijom "Očistimo  Hrvatsku  od  auto  olupina". Proteklog su vikenda uz pomoć članova lovačkog društva Srna iz Samobora dva dana olupine "lovili" po predjelima simboličnog imena Rajska  dolina  i  Vilinske  jame, koji se nalaze u sklopu Parka prirode Žumberak - Samoborsko  gorje.

Samo u spomenutom parku prirode postoji još stotinjak ovakvih lokacija, a ljubitelji prirode predvođeni fotoreporterom Romeom Ibriševićem iznova apeliraju na građane da konačno shvate da automobilskim olupinama, starim štednjacima, madracima i ostalim kućanskim (ne)potrepštinama nije mjesto u šumama.

Podsjetimo, Ibrišević je akciju čišćenja prirode od automobilskih olupina inicirao još 2004. godine, a dosad je s brojnih hrvatskih bisera prirode uklonjeno oko 14.000 automobilskih olupina. Zajednička akcija "Očistimo Hrvatsku od olupina" Renaulta i Udruge Zelene stope, koja se provodi već sedmu godinu zaredom, proglašena je 2007. godine najboljim komunikacijskim projektom u svijetu. Važnost ove ekološke akcije prepoznali su i brojni građani koji prijavljuju odbačene automobilske olupine na besplatni telefon (0800-0204) kako bi svoj okoliš učinili zdravijim i ljepšim za život.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.