Zašto starije žene izlaze s puno mlađim muškarcima i što o tome kaže generacija Z?

Foto: EPA/Instagram

Hollywood već desetljećima romantizira vezu s mlađim muškarcima.

Nedavno se to vidjelo u ljubavnoj vezi Zaca Efrona (36) i Nicole Kidman (57) u Netflixovoj romantičnoj komediji A Family Affair te u filmu s Anne Hathaway (41) i Nicholasom Galitzineom (29) The Idea of You.

Anketa na koju se referira je Daily Mail otkrila je da je opisana dobna razlika prešla s velikih ekrana u svakodnevne živote jer su milenijalke otkrile da su mlađi muškarci generacije Z emocionalno dostupniji, više im se dive i manja je konkurencija nego kod njihovih starijih vršnjaka.

Prema anketi: Više je prednosti u vezi sa starijima

Više od polovice Amerikanaca u dobi od 18 do 34 godine izjavilo je da vide dosta prednosti u vezi ili braku s nekim tko je 10 i više godina stariji ili mlađi od njih.

Kao glavni razlozi navedeni su fizička privlačnost, emocionalna zrelost i financijska sloboda. Anketa Ipsosa pokazala je da je 74 posto žena koje su izlazile s mlađim muškarcima seksualno ispunjenije te su doživjele više zabave i užitka nego izlazeći s nekim svojih godina.

Istraživači su ispitali 207 žena koje su izlazile s mlađim muškarcima, otkrivši da su one bile dostupnije i nisu osjećale potrebu za natjecanjem sa svojim partnerom jer su bili u različitim životnim fazama.

Otprilike osam od 10 sudionika ankete koji su naveli dobnu razliku od 10 i više godina u svojim vezama reklo je da su mogli lakše izraziti svoje potrebe i želje, vjerovati namjerama svog partnera i biti ono što jesu.

"Ne ugrožavaju ga nikakvi aspekti mojeg života jer smo automatski na različitim mjestima/fazama zbog razlike u godinama", objasnila je jedna žena za StudyFinds.

Druga je žena izjavila: "Čini se da su žene mojih godina uzbuđene svježinom i izostankom gorčine koje dolazi s izlaskom s nekim mlađim. Mlađi muškarci djeluju otvorenije i manje opterećeni nesigurnošću."

Puno je primjera među celebovima

Slavne osobe već dugo zagovaraju okretanje mlađem partneru, a neki to dovode do ekstremnih razina, poput Madonne (65) i Josha Poppera (30) koje dijeli 36 godina te Cher (78) i njezinog 40 godina mlađeg dečka Alexandera Edwardsa.

Cher je priznala njihovu dobnu razliku u objavi na X-u 2022. godine, napisavši: "Na papiru, ovo izgleda čudno (čak i za mene). AE kaže da ljubav ne zna matematiku".

U drugom tweetu Cher je opisala Edwardsa kao ljubaznog, pametnog i zabavnog. Rekla je i da se ljube kao tinejdžeri.

Ostale slavne osobe poput Priyanke Chopre (42) i Nicka Jonasa (31) dijeli 10 godina razlike, a Heidi Klum (51) i Toma Kaulitza (34) 16 godina, pokazuju da su njima godine samo broj.

Ipak, ostalo je otvoreno pitanje što muškarci imaju od veza sa starijom ženom?

Što na to kažu mlađi muškarci?

StudyFinds je izvijestio da su među 200 muškaraca ispitanih u anketi mnogi rekli da su privučeni emocionalnom zrelošću starijih žena, a jedna je osoba rekla da cijeni što ima stariju partnericu jer je ona zrelija od žena njegovih godina.

No, mlađi muškarci smatraju da ih je izlazak sa starijom ženom nagnao da brže odrastu, i emocionalno i socijalno.

"Često smatram da su žene puno razvijenije kada je riječ o vezama i emocionalnoj dubini i stvarnom izražavanju osjećaja", rekao je jedan muškarac generacije Z: "Osim toga, razlika u godinama znači da vezu shvaćam ozbiljnije i razvijam se bolje".

Pouka studije: muškarci generacije Z vide izlaske s milenijalkama kao priliku za dodatni razvoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.