Žena snimila jela u restoranu s Michelinovom zvjezdicom, ljudi pišu: Jest ću ja doma

Foto: TikTok

TIKTOKERICA Rabia Humaira Raja posjećuje razne restorane i svojim pratiteljima na toj društvenoj mreži pokazuje kakva hrana se gdje poslužuje. Nedavno je bila u restoranu s dvije Michelinove zvjezdice, Alchemistu u Kopenhagenu. 

Snimila je neka od jela koja se mogu pojesti u tom restoranu. Rabia je konzumirala neobična jela kao što su sorbet od jelenske i svinjske krvi, gazpacho poslužen na lažnom ljudskom jeziku te pileći batci zajedno s nogama. 

Njezini pratitelji nisu oduševljeni jelima

Među jelima još je bila pjena od bukovače s balsamicom, sirova meduza koju je Rabia opisala kao jelo koje je "sluzavo i teško se žvače" te gel ribljeg oka s kavijarom i bijelim šparogama.

"Najteže stvari za pojesti u restoranu Alchemist s Michelinovom zvjezdicom", napisala je u opisu videa. 

@rabiahraja The hardest things to eat at 2 michelin star restaurant Alchemist. #restaurant #michelin #food #copenhagen ♬ Funny Song - Cavendish Music

Njezini pratitelji baš i nisu oduševljeni ponudom hrane.

"Ne, hvala, imam hrane kod kuće", "Ovaj restoran zasigurno je društveni eksperiment da vidimo što će bogati ljudi zapravo konzumirati", "Restorani, slušajte. Samo zato što tehnički možete nešto staviti u usta, to ne znači da trebate to i pojesti", "Prilično sam siguran da ovaj restoran želi otjerati posjetitelje, ali oni jednostavno ne prestaju dolaziti", "Ako me itko ikada dovede ovdje, to znači da me mrzi", "Držim se ja McDonald'sa", neki su od komentara.

Večera od 50 sljedova

Inače, posjetitelji Alchemista, restorana koji pruža impresivno gastronomsko iskustvo, platit će 469 funti (oko 4100 kuna) standardnu rezervaciju stola, dok rezervacija u kombinaciji s vinom za sommelierskim stolom iznosi 1625 funti (14.500 kuna).

U Michelinovom vodiču navedeno je da je ovaj restoran dobio dvije zvjezdice: jednu za gastronomiju i održivost, a drugu za izvrsno kuhanje vrijedno posjeta.

"Imerzivno i savršeno koreografirano iskustvo objedovanja. Večera od 50 sljedova podijeljena je u pet činova, a poslužuje se na različitim lokacijama, uključujući i spektakularnu kupolu nalik na planetarij. Jela su tehnički složena i vrlo kreativna s dramatičnim kontrastima", glasi Michelinov opis ovog restorana u Kopenhagenu.

Pročitajte više