Zvijezda novog filma o Jamesu Bondu obrušila se na Facebook: To je korak prema fašizmu

Screenshot: YouTube

DAVNO prije premijere novog filma o agentu Jamesu Bondu, "Spectrea" znalo se da u njemu glume Monica Bellucci i Léa Seydoux, no producenti se jedno glumačko ime skrivali gotovo do samog kraja.

UZ Daniela Craiga, glavna zvijezda 24. filma o tajnom agentu 007 je genijalni Christoph Waltz, glumac koji je toliko oduševio Quentina Tarantina, da je dotad anonimnom Bečaninu dao ulogu u dva svoja filma. Za onu u "Nemilosrdnim gadovima" čak je osvojio i Oscara. S obzirom na to da se uloge u Jamesu Bondu smatraju prestižnima, Waltz se sada smjestio u samu glumačku elitu.

U "Spectreu" glumi Franza Oberhausera, davno izgubljenog polubrata Jamesa Bonda, koji stoji na čelu te tajne organizacije koja želi osvojiti svijet.

Waltz je rođen u Beču te je austrijsko-njemačkog podrijetla. Danas 59-godišnji glumac tim se poslom bavi od svoje dvadesete, a svjetsku slavu stekao je tek nakon što je njegov talent prepoznao Quentin Tarantino.

"Napisao sam oštar dijalog s obrtima i samo ga je majstor mogao oživjeti i iz njega izvući glazbu. Christoph je preuzeo kontrolu i svirao kao Stradivarius", izjavio je Tarantino o njemu.

Novinari koji su imali prilike razgovarati s Waltzom kažu da na pitanja koja mu pašu odgovara s entuzijazmom, no nikako ga ne smijete pitati o njegova dva braka ili četvero djece. Čim se načmu teme koje ne voli, zatvorit će se.

Uvjerio se u to novinar Telegrapha koji ga je pitao kako postiže da likovima koje tumači, uglavnom zlikovcima, unese toliku smirenost.

"Sastavljam dijelove. Zapravo ne želim pričati o tome jer te neću pustiti unutra. To nije tvoja stvar", odgovorio mu je glumac.

Jedna od tema o kojima je želio razgovarati jest internet.

"Nedavno sam naletio na Voltaireov citat. "Čovjek koji apsurde može učiniti uvjerljivima može te uvjeriti da počiniš zločin". Ovih dana to može napraviti algoritam. Pogledajte ISIS, bez interneta oni ne bi postojali u istom obliku. Internet ih nije stvorio, ali im olakšava. Kao što znamo iz povijesti, olakšavanje je opasnije od samog uzroka jer s uzrokom možeš izaći na kraj, a olakšavanje je neuhvatljivo", smatra glumac.

Zbog toga nije pretjerano aktivan na Twitteru te ne objavljuje fotografije na Facebooku i Instagramu.

"Sve to smatram antidruštvenim mrežama. Činjenica da Facebook ima opciju prepoznavanja lica je samo po sebi odlučan korak prema fašizmu, barem što se mene tiče", rekao je.

Trenutno se priprema za redateljski debi. Snimit će film "The Worst Marriage in Georgetown" prema istinitoj priči o Albrechtu Muthu, prevarantu koji je lagao da je američki vojnik, grof, špijun i general, a uhićen je zbog ubojstva 45 godina starije supruge Viole. Osim što će režirati, Waltz će glumiti i glavnu ulogu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.