Djevojčica velikog srca: Dane provodi u uzgoju hrane i izgradnji skloništa za beskućnike

Foto: Facebook
 
DEVETOGODIŠNJA Hailey Ford malo je drugačija djevojčica od svojih vršnjakinja. Umjesto klasičnih hobija i zaigranosti ova djevojčica već od malenih nogu odlučila je pomoći potrebitima. 
Hailey je postala poprilično poznata po svojoj izradi malenih skloništa za beskućnike. Ona želi prikupiti određen broj donacija kako bi ispunila svoj plan i izradila 11 malih domova koji bi trebali biti gotovi do kraja godine. 
 
Mnoge je dirnula svojom humanošću i izjavom kako nije u redu da postoje beskućnici. Ona smatra da bi svatko trebao imati mjesto za život. Uz pomoć majke i djeda Hailey je trenutno na pola puta do završetka prve takve kućice za beskućnike. 
 

A lot of progress has been made on Edward's sleeping shelter. Tonight the drip rail goes up on the roof. That will help keep everything dry.

Posted by Hailey's Harvest on Wednesday, May 27, 2015
 
Nadahnuo ju je njezin sastanak s beskućnikom Edwardom koji je nakon što je izgubio posao u lokalnoj trgovini ostao bez svega. S majkom je Edwardu kupila sendvič, no shvatila je da shvatila je da to nije dovoljno i željela je nastaviti donositi hranu ljudima u potrebi. Iako je mama Miranda vjerovala da je ovo samo dječji hir i da će se Hailey već nakon tjedan dana okrenuti nekim novim stvarima, danas, četiri godine kasnije onda i dalje svaki tjedan donosi povrće beskućnicima. 
 
Priključile su se neprofitnoj organizaciji "Together rising" i pokrenule sakupljanje novca na "gofundme" kako bi Haileyin projekt mogao zaživjeti. Ona sama uzgaja voće i povrće u svom vrtu, a vrlo brzo se projekt proširio i na izgradnju skloništa.
 
Mama naravno pomaže Hailey, pa je tako podigla kredit od 5000$ i osigurala joj 50% popusta u lokalnoj trgovini kako bi put pomaganja bio nešto lakši. 
 

I planted tomatoes and bell peppers today. Behind the peppers, melons and beans will grow up the fence. My peas are starting to grow up the fence in the upper garden.

Posted by Hailey's Harvest on Monday, May 4, 2015
 
Osnivač fundacije "Together rising", Glennon Doyle Melton za Huffington Post izjavio je kako se ne može sjetiti bolje primjera od Hailey kao dokaza da nijedna osoba ili čin dobrote nisu premaleni da bi promijenili svijet. 
 
Za 2015. godinu Hailey na svojoj Facebook stranici izjavljuje da planira pomoći potrebitima s hranom, 1000 komada toaletnih potrepština , 500 proizvoda za žensku higijenu, 100 kaputa i što više skloništa za koje pronađe prostor. 
 
Divno je vidjeti toliko čovječnosti u tako malenom djetetu, zar ne?
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.