Djevojčica iz Ukrajine oborila svjetski rekord u akrobatskim sklekovima

TINEJDŽERICA iz Ukrajine oborila je svjetski rekord za najveći broj akrobatskih sklekova u 30 sekundi. Sofia Tepla je 11. ožujka u Kijevu, u dobi od 12 godina, napravila 21 akrobatski sklek, a sada se zbog toga podviga upisala i u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda.

No to nije njezin jedini svjetski rekord. 10. veljače 2022. zabilježila je najbrže vrijeme (10.49 sekundi) za prevaljivanje 20 metara radeći akrobatske poze. 

Rekla je da se "nada da će nadahnuti druge da ne gube motivaciju, čak i ako su suočeni s užasnim događajima, poput rata koji bjesni u njezinoj zemlji".

Naime, kad je rat počeo, morala je prestati trenirati. No onda si je rekla da mora nastaviti kako bi sačuvala zdrav razum.

"Postavila sam sebi novi cilj - oboriti još jedan svjetski rekord. Nadam se da ću nadahnuti druge sportaše u svojoj zemlji da ne odustaju i da nastave slijediti svoje snove", rekla je Sofia.

U akrobaciju se zaljubila u dobi od 4 godine, a u cirkusku školu se upisala sa 7. Kaže da želi postati poznata cirkuska izvođačica i nastaviti s obaranjem rekorda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.