KVIZ Sunce je sve opasnije, iznenadit će vas koliko ne znate o tome

Foto: Shutterstock

Sadržaj nastao u suradnji s: La Roche-Posay

SVI ZNAMO da je zaštita od sunca važna tijekom cijele godine, ali koliko zapravo znamo o štetnim učincima UV zraka na našu kožu?

Ispunite naš kviz "Koliko znate o suncu?" i saznajte koliko ste informirani o zaštiti djece od sunca. Iznenadit ćete se koliko je važno pravilno zaštititi najmlađe od štetnih UV zraka i kako male promjene mogu napraviti veliku razliku.

Do 72 posto djece razvije opekline od sunca svake godine, a dječja koža je 20 posto tanja i osjetljivija od kože odraslih, pokazala su istraživanja. S niskom koncentracijom melanina, dječja koža je podložnija opeklinama. Ako primijetite bilo kakve neobične promjene na koži, obratite se dermatologu.

Kao brend koji preporučuje 90.000 dermatologa širom svijeta, La Roche-Posay se zalaže za podizanje svijesti o oštećenjima dječje kože koja nastaju prilikom nezaštićenog izlaganja suncu. S inovativnom tehnologijom UVMUNE 400, koja je prikladna za najosjetljiviju kožu, uključujući onu s atopijom, nevidljivi fluid Anthelios UVMUNE 400 Dermo-Pediatrics SPF 50+ pruža provjerenu zaštitu.

UVMUNE 400 Dermo-pediatrics koristi NETLOCK tehnologiju, koja sprječava pečenje očiju i izuzetno je otporna na vodu, znoj i pijesak. Potpuno je nevidljiv, s prozirnom, nemasnom i neljepljivom teksturom. Obogaćen je vitaminom E i shea maslacem za dodatnu njegu i zaštitu. Osim fluida, za djecu su kreirani nevidljivi sprej i losion za tijelo kako bi ih štitili u svim prilikama.

Foto: PR

Zaštita od sunca nije samo stvar ljepote, već i zdravlja. UV zrake, posebno UVA i UVB, mogu uzrokovati kratkoročne i dugoročne probleme s kožom kao što su starenje kože i bolne opekline. Izlaganje UV suncu bez zaštite i visok UV indeks glavni su uzročnici raka kože.

Za više informacija o proizvodima i savjetima za zaštitu od sunca, posjetite specijal Sigurni pod suncem, koji su u suradnji kreirali Index i La Roche-Pasay.  

Sponzorirani sadržaj donose Index i La Roche-Posay u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.