Laptop, mobitel... Našli smo gadgete za početak škole na sniženju do 60 posto

Foto: Shutterstock

Sadržaj nastao u suradnji s: Makromikro grupa

OSIM knjiga, pribora i torbe u kojoj će sve nositi, klinci danas na nastavu odlaze opremljeni mobitelima i pametnim satovima. Mnogi od njih do škole stižu na električnom romobilu, a rješavanje domaće zadaće gotovo je nezamislivo bez računala ili laptopa.

Nova školska godina počet će 9. rujna, a u klupe će sjesti oko 450 tisuća učenika diljem Hrvatske. Neki od njih po prvi put. No, osim knjiga i bilježnica, tehnologija je postala neizostavan dio njihove svakodnevice. Djeca sve ranije počinju koristiti internet, a digitalne tehnologije im pružaju nove prilike za učenje, obrazovanje i pristup informacijama.

Jedan od tri korisnika interneta je ili dijete ili adolescent mlađi od 18 godina, navode Ujedinjeni narodi na svojim stranicama. U toj dobi djeci je najčešće na pameti zabava kroz igranje videoigara i komunikacija s prijateljima, tehnologiju mogu koristiti za učenje, istraživanje i zabavu. Tako ona postaje i neizostavan dio njihovog obrazovanja. 

Nova školska oprema

Dok su ruksaci, pernice i olovke osnovni dio školske opreme, sve više tehnologije nalazi svoj prostor u priboru za učenje. Mnogi roditelji pitaju se kad je najbolje vrijeme za prvi mobitel. Psiholozi se slažu da to može biti bilo kad između desete i četrnaeste godine jer su tada djeca još uvijek dosta povezana s roditeljima i očekuju da nadgledaju njihovu komunikaciju i uređaje koje koriste.

Kako god, ne možemo osporiti da su mobiteli ključni za komunikaciju, ali i za organizaciju školskih zadataka. 

Poznata trgovina Makromikro pripremila je Back to Cool ponudu kako bi roditeljima olakšala pripreme za povratak u školske klupe. Tako su neki artikli sniženi do 60 posto. Mi smo izdvojili nekoliko gadgeta na popustu, među kojima je novi Samsung Galaxy A55 5G. Kapacitet baterije iznosi 5000 mAh što je dovoljno da izdrži preko dva dana bez punjenja.

Samsung Galaxy A55 5G, 399,00 € s popustom

Ima i naprednu kameru koja omogućuje snimanje jasnih i živopisnih fotografija, čak i u uvjetima slabog svjetla. Svojim Super AMOLED zaslonom i 5G povezivošću, ovaj mobitel pruža izvrsno korisničko iskustvo. Uz dodatne sigurnosne značajke poput Samsung Knox Vault sustava koji je ugrađen u sustav mobitela, roditelji mogu biti sigurni da su podaci njihove djece zaštićeni.

Za bolju organizaciju vremena

Djeca često žele biti kul i imati ono što imaju njihovi prijatelji. Zanimljivo im je kad imaju više uređaja u istom ekosistemu, kao što su mobitel i pametni sat, koji može pomoći da dijete bude organizirano. Ako se dobro iskoriste, pametni satovi mogu poslužiti da djeca lakše rasporede svoje vrijeme. S pomoću njih mogu ažurirati raspored, postavljati podsjetnike i alarme za važne aktivnosti te obaveze. To im pomaže u stjecanju odgovornosti upravljana s vremenom.  

Osim toga, pametni satovi omogućuju roditeljima da ostanu u kontaktu s djecom, ali i da prate njihove aktivnosti. Naprimjer, Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47 mm opremljen sa safirnim staklom i Super AMOLED zaslonom od 1.5 inča može se naći u Makromikro ponudi. LTE tehnologija znači da sat funkcionira gotovo kao mobitel - preko njega je moguće javiti se na pozive, slušati glazbu i primati obavijesti. 

Samsung Galaxy Watch Ultra LTE, 609,00 € s popustom

Odlikuje ga Exynos procesor i baterija od 590 mAh, što osigurava upotrebu do 100 sati. Za potpuno punjenje treba mu oko dva sata, što omogućuje brzu pripremu za novi dan.

Za lagan put do škole

Sve više srednjoškolaca, pa i onih mlađih, na nastavu ili izvannastavne aktivnosti odlazi na električnim romobilima. Međutim, prema aktualnom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, smiju ga voziti samo oni stariji od 14 godina.

Posljednjih godina upravo vožnja na električnom romobilu postaje sve popularniji način dolaska do škole. Praktičniji su i lakše ih je prenositi nego bicikle, a među mladima su pravi hit.

U Back to Cool ponudi može se naći nekoliko modela, a mi smo odabrali Xiaomi Mi Electric Scooter 4 EU, s maksimalnom izlaznom snagom od 600 W, koji omogućuje jednostavno i ugodno putovanje gradskim ulicama. Za njega kažu da je idealan za početnike.

Xiaomi Mi Electric Scooter 4 EU, 359,00 € s popustom

Ovaj romobil postiže brzinu do 25 kilometara na sat i na jednom punjenju može prijeći do 35 km. Sustav dvostrukog kočenja i E-ABS sustav na prednjem kotaču dodatno povećavaju sigurnost. Lako se sklapa i prenosi, što ga čini savršenim za školarce koji putuju javnim prijevozom.

Za bezbolno rješavanje domaće zadaće

Laptopi su postali neizostavan alat za školu, posebno u kontekstu online nastave i rješavanja domaćih zadaća. Acer TravelMate P2 Intel Celeron 7305 odlikuje 8 GB radne memorije i 128 GB memorije za pohranu podataka, što je dovoljno za komotno izvođenje standardnih radnih zadataka.

Njegov 14-inčni FHD ekran pruža jasan prikaz, dok integrirana Intel UHD grafička kartica omogućuje glatko izvođenje osnovnih grafičkih zadataka. Windows 11 Pro operativni sustav nudi modernu platformu za rad, a uređaj podržava LAN i Wi-Fi povezivanje za pouzdanu mrežnu konekciju.

Acer TravelMate P2 Intel Celeron 7305, 199 € s popustom

Čitač kartica, HDMI priključak i web-kamera osiguravaju sve potrebne funkcionalnosti za poslovne korisnike. S težinom od samo 1.65 kg, lako se prenosi i idealan je za rad u pokretu.

Laptop omogućuje školarcima da brzo i jednostavno izrađuju domaće zadaće, projekte i druge školske materijale. Pomoću njega mogu istraživati, pisati i uređivati radove, čime se štedi vrijeme i povećava učinkovitost u školskim obavezama.

Tehnologija je postala ključan alat u svakodnevnom školovanju. Pravilan odabir gadgeta može značajno olakšati školovanje i povećati sigurnost, učinkovitost i samostalnost djece. Provjerite Back to Cool ponudu iz Makromikro trgovine, a svojoj djeci osigurajte najbolje alate za uspješan početak nove školske godine. Ponuda traje do 23. rujna ili do isteka zaliha. 

Sponzorirani sadržaj donose Index i Makromikro grupa u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.