Liječnica u hitnoj pomoći upozorila roditelje koje stvari trebaju ljeti izbjegavati

Foto: Shutterstock

POPULARNE igračke i dodaci za kupanje u moru, jezerima, rijekama ili bazenima mogu biti opasni. Na to je upozorila dr. Meghan Martin, koja radi na odjelu hitne pomoći u dječjoj bolnici Johns Hopkins u SAD-u.

Za Fox News Digital objasnila je da određene igračke nikada ne bi dala svojoj djeci te i drugim roditeljima savjetuje da ih ne kupuju.

Plutalice za vrat

Plutalice za vrat su sjajne u teoriji jer im je cilj držati djetetovu glavu iznad vode, ali neke mogu imati zlokobniju stranu.

"Prvo, dijete se može ugušiti. Uz to, roditeljima daju lažni osjećaj sigurnosti i natjeraju vas da odvratite pažnju, a to nikad ne smijete raditi dok je dijete u vodi", rekla je.

Rukavice za plivanje

Druga stvar koju dr. Martin navodi su rukavice za plivanje.

"Kad ih djeca koriste, misle da znaju plivati, a ne znaju. Možda će kasnije skočiti u bazen bez njih, a onda će potonuti na dno. Također, tijekom plivanja tijelo treba biti u vodoravnom položaju, a s rukavicama ga drže u okomitom", rekla je.

Veliki luftići i madraci

Ako je dijete malo i igra se s luftićem, lako može ostati zarobljeno ispod njega te ostati pod vodom.

Repovi sirene

U posljednje vrijeme, repovi sirene su popularni, ali dr. Martin ističe da sve što ograničava kretanje nogu ili stopala nosi rizik od utapanja.

"Želimo da djeca mogu udarati nogama kako bi se vratila na površinu. Ako je kretanje ograničeno, možda to neće moći", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.