Mama apelira da ne dajemo djeci popularnu grickalicu: Moj sin se skoro ugušio

Foto: Shutterstock

KADA je Lakynn Dockers stigla u Disneyland s obitelji, očekivala je dan ispunjen smijehom, uzbuđenjima i zabavom. Umjesto toga, završila je u bolnici gdje se njezin 15-mjesečni sin Briar borio za život.

Mama je posjetila park s obitelji u prosincu 2021. Usput su kupili kokice. Dok su čekali u redu za vožnju, Lakynn je uzela sinu kokice iz ruke.

"Zaplakao je i udahnuo komadić kokice koji mu je otišao niz grlo. Neko vrijeme je kašljao, ali se počeo smirivati", ispričala je.

Ali 15 minuta kasnije, majka je čula da dječak nepravilno diše. Znala je da nešto nije u redu pa je potražila tim prve pomoći. Liječnici su prepoznali šištanje i hroptanje pa su pozvali hitnu pomoć. U bolnici je zaključeno da je dječaku vjerojatno zapeo komadić kokice u grlu, što ga je greblo pa je Briar otpušten na kućnu njegu.

Kod kuće je zaspao, ali u snu je postao nemiran. Ponovno je počeo otežano disati. Lakynn je slijedila svoj instinkt i vratila se na hitnu pomoć. Ustanovljeno je da dječak ima ostatke kokica u oba plućna krila, što mu blokira dišne puteve.

"Kirurg nam je rekao da Briar vjerojatno neće izdržati operaciju zbog niske razine kisika u krvi. Sjedili smo, čekali i molili za čudo." To se i dogodilo. Dječak se potpuno oporavio, a njegova mama sada dijeli to iskustvo kao upozorenje drugim roditeljima.

"Djeci mlađoj od pet godina nemojte davati orahe, kokice, grožđe ili grožđice", apelirala je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.