Mama iz regije oduševila fotkom: "Tko kaže da smo mi 39+ stare da rodimo sebi sreću?"

ŽENE sve kasnije postaju majke. U Hrvatskoj prvo dijete u prosjeku rađaju s 29.6 godina, u BiH s 27.4 godine, a u Srbiji s 27.3 godine. One koje se odluče na drugo, treće ili četvrto dijete, nerijetko rađaju i oko 40. godine. Najbolji primjer je jedna majka koja se nedavno pohvalila kako je drugo dijete rodila s 39 godina.

"Pa tko kaže da smo mi 39+ stare da rodimo sebi sreću?", napisala je na X-u uz fotografiju ručice bebe.

Fotografija je skupila više od 7000 lajkova, a mnogi korisnici društvene mreže čestitali su na prinovi.

"Da ste živi, zdravi i veseli", "Želim vam svu sreću. Ja sam rodila u 36. i 42. godini. Naravno da nikad nije kasno", "Imam bebu od 2,5 mjeseca i sina od pet godina. Ove godine punim 40", "Nikad nije kasno kad ima želje, volje i zdravlja", "Imam 39 i dvije neuspjele izvantjelesne oplodnje. Neću odustati, makar rodila i s 50", neki su od komentara.

Mama je naknadno otkrila da ima i starijeg sina koji će uskoro proslaviti 16. rođendan, a ona će 40. proslaviti u studenom.

Koja je idealna dob za rađanje?

Prema rezultatima studije dr. Johna Mirowskyja sa Sveučilišta u Texasu, savršena dob za rađanje je 34 godine.

"U ovoj dobi žene su optimalno zdrave i spremne za trudnoću", rekao je dr. Mirowsky, koji je do rezultata došao na temelju razgovora s 1800 majki, postavljajući im pitanja o trenutnom zdravstvenom stanju.

Drugi su se stručnjaci složili s njegovim zaključkom te dodali kako žene u ovoj dobi imaju idealnu količinu energije i dovoljno su zrele i odgovorne za podizanje djeteta. Također, riječ je i o financijski stabilnijim osobama u zdravijim emocionalnim vezama, istaknuli su autori studije.

Naravno, optimalno vrijeme da žena zatrudni je ono kada je spremna - fizički, emocionalno, mentalno i financijski - i to vrijeme uvelike varira od žene do žene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.