Mama koja je sinu davala dudu varalicu otkrila zašto je zbog toga požalila

Foto: Unsplash

KATHLEEN, mama iz Australije, za portal Kidspot.com.au otkrila je zašto je požalila što je poslušala savjet svoje patronažne sestre. Naime, ona ju je uvjerila da bebin plač umiri dudom varalicom. Nije bila uvjerena da će to djelovati, ali je odlučila poslušati savjet stručnjakinje.

"Znala sam da djeca mogu stvoriti jaku ovisnost o dudama, ali sam osjećala da nemam izbor", pojadala se.

Naime, njezin sin je sa samo četiri tjedna jako plakao. U tako ranoj dobi mu je počeo izbijati prvi zub. Bio je premali da bi koristio uobičajene igračke ili gelove za olakšanje boli pri nicanju zubi pa je Kathleen posegnula za dudom.

"Morala sam ga prisiliti da je stavi u usta. Stalno ju je pljuvao, a ja sam je uporno vraćala. Sada bih voljela da to nisam učinila", dodaje. 

Njezin sin postao je ovisan o dudi. Tražio ju je kad god je bio uznemiren ili tjeskoban, a navečer bez nje nije mogao zaspati. Na kraju ju je koristio nekoliko godina, a proces odvikavanja nije bio nimalo jednostavan. Riješili su se dude kad je dječak imao četiri godine.

"Šteta je već bila učinjena. Tijekom rutinskog pregleda zubar mi je rekao da će mom sinu u budućnosti trebati aparatić za ispravljanje oštećenja koje je izazvala duda varalica. Voljela bih da nikad nisam forsirala dudu", zaključila je i pozvala roditelje da dvaput promisle prije nego što dojenčadi ponude dudu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.