Mama upozorila na omiljenu dječju grickalicu: Nemojte je davati mlađima od pet godina

Foto: Shutterstock

KAKO bi spriječila da druga djeca dožive što i njezin sin, Lakynn Dockers svoju priču podijelila je na stranici Tiny Hearts Education, kojoj je cilj educirati roditelje o prvoj pomoći i nezgodama koje se mogu svima dogoditi. 

"Moj loš izbor možda bi mogao spasiti vaše dijete od užasnog iskustva poput ovog", napisala je Lakynn u uvodu pa pojasnila da je sa suprugom i sinom posjetila zabavni park. Kupili su kokice i dječak ih je jeo dok nije došlo vrijeme za vožnju. Mama mu je uzela kantu s kokicama iz ruku, a on je zaplakao i udahnuo kokicu.

"Otišla mu je u grlo. Neko vrijeme je plakao i kašljao. Nakon otprilike 15 minuta sam se zabrinula jer je još uvijek bilo jasno da mu smeta. Čula sam da nepravilno diše. Obratila sam se djelatnicima hitne pomoći, znajući da nešto nije u redu. Njegova razina kisika bila je uredna, ali i oni su prepoznali zvuk piskanja i nazvali bolnicu", pojasnila je.

Dječak je detaljno pregledan i liječnici su zaključili da mu je kokica vjerojatno ogrebala grlo što je uzrokovalo nelagodu i piskutav zvuk pri disanju. Što su duže sjedili i čekali, to je dječak naizgled bio bolje.

"Zabavljali smo se nekoliko sati u Disneylandu, bio je sjajno raspoložen, ali je zaspao u kolicima. Uznemirio se pa sam ga podignula i primijetila da ponovno otežano diše. Nazvala sam našu obiteljsku liječnicu koja me uputila da se javim na odjel hitne pomoći. Sve je slabije disao i odmah je spojen na kisik. U 1 ujutro završio je na hitnoj operaciji", tvrdi majka. 

Prema njezinim riječima, ostaci kokice zaglavili su se u oba plućna krila dječaka i začepila dišni put. Tek su nakon razgovora s kirurgom shvatili koliko je situacija ozbiljna. 

"Jasno nam je dao do znanja da naš sin možda neće preživjeti operaciju zbog niske razine kisika. Mogli smo se samo moliti", prisjetila se.

Dječak se sada oporavlja na odjelu intenzivne njege. 

"Kirurg nam je rekao da mnoga djeca u ovakvim situacijama umru prije nego što dođu do njega. Djeci mlađoj od pet godina nemojte davati orahe, kokice, grožđe i grožđice", upozorila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.