Najbolji kućni lijekovi nakon uboda insekata, pogotovo za djecu

Foto: Instagram
 
SUNCE i visoke temperature izvlače nas iz domova i sve više vremena provodimo u prirodi, osobito mališani. Tako se ujedno povećava i opasnost od uboda insekata pa vam zato donosimo male tajne iz mamine kuhinje kako ublažiti bol ili svrbež te olakšati djetetu.
 
Protiv svrbeža
 
Za mnoge mame najveći je izazov nakon uboda insekata sačuvati djecu od grebanja i češkanja mjesta uboda. Mnogo je medicinskih krema koje se uspješno bore protiv reakcija kože na ubod, no ako ih želite izbjeći i upotrijebiti nešto prirodno, evo savjeta!
 
Soda bikarbona

Sodu bikarbonu pomiješajte s malo vode kako biste dobiti gustu pastu. Utrljajte pastu na mjesto uboda i ostavite da se osuši.
 
Alkohol

Natopite blaznicu alkoholom i nekoliko minuta držite na ubodu. Svrbež će odmah nestati. 
 
 
Protiv oticanja
 
Čak ako i mjesto uboda više ne svrbi, djeca će imati potrebu dirati to mjesto ako primijete crveni plik. Stoga vam donosimo načine kako možete brzo i lako spriječiti oticanje nakon uboda.
 
Led

Često se zaboravlja moć male kockice leda. Zamotajte u platnenu maramicu i prislonite na mjesto uboda na pet do deset minuta. 
 
Vještičja lijeska

Ulje ili tinktura vještičje lijeske odlično pobjeđuje oticanje, a istovremeno kontrolira svrbež i umiruje kožu. 
 
Antiseptička rješenja protiv uboda
 
Ako se ne radi o najčešćem obliku uboda, onom od komarca, odnosno, ako dijete ubode pčela ili osa, važno je prije tretiranja provjeriti da djetetu nije ostao žalac ispod površine kože. Ako se on na vrijeme ne izvadi može doći do infekcije.
 
Jabučni ocat

Iako mnogi bježe od octa zbog njegovog ne baš ugodnog mirisa, oblog natopljen octom neutralizira "otrov" od pčela i osa i pomaže žalcu da izađe.
 
Kozmetičko blato

Blato od zelene gline ili blato protiv celulita odlično će pomoći u neutralizaciji otrova pčela ili osa.
 
Oprez!

U slučaju stršljenova uboda ili ako primijetite da se na mjestu uboda i nakon cijelog dana oteklina i crvenilo ne smiruje, obratite se liječniku.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.