Nećete vjerovati koliko kalorija mjesečno sagorijevaju roditelji

AKO ste roditelj, dobro znate koliko energije zahtijeva briga o djeci. Možda ste upravo zbog obiteljskih obveza zanemarili odlaske u teretanu, ali ne morate brinuti da to znači da ćete nakupiti neželjene kilograme sve dok pazite na prehranu.

Naime, istraživanje tvrtke Wren Kitchens je pokazalo da novopečeni roditelji samo obavljanjem svakodnevnih aktivnosti mjesečno sagore preko 50 tisuća kalorija.

Istraživanje je obuhvatilo tisuću ispitanika od kojih je svaki u prosjeku sagorio 1478 kalorija u danu, što je jednako kao da su napravili 1179 marinaca. 

Na tjednoj bazi guranjem kolica, mijenjanjem pelena, kuhanje, čišćenjem doma, igranjem s djecom i ostalim roditeljskim dužnostima sagore 2374 kalorija, što je ekvivalentno broju kalorije koje bi sagorjeli izvodeći 2029 marinaca. 

Za mršavljenje je najvažniji kalorijski deficit. To znači da je važno sagorjeti više kalorija nego što ih unosite hranom. Drugim riječima, ako ste aktivan roditelj, a zdravo se hranite, to što ne idete u teretanu vam uopće ne treba predstavljati problem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.