Psihologinja: Kad su djeca uznemirena, koristite pet fraza

Foto: Shutterstock

U trenucima kada se djeca osjećaju uznemireno, pronalaženje pravih riječi može biti ključno za njihovo smirivanje. No, roditelji se ponekad mogu osjećati zbunjeno u takvim situacijama. Srećom, edukatorica za odgoj, mama i psihologinja, Jaimie Bloch, podijelila je nekoliko savjeta. 

U nedavnoj objavi na Instagramu, istaknula je pet fraza koje mogu smiriti uznemireno dijete. 

Fraze su sljedeće:

  1. "U redu je biti uzrujan. Dobro je pustiti to van. Osjećat ćeš se bolje kada taj osjećaj prođe."
  2. "Čujem te. Ovo je stvarno teško za tebe sada. Ne idem nigdje."
  3. "U redu je osjećati se onako kako se osjećaš. (Ali takvo ponašanje nije u redu)."
  4. "Ne možemo kontrolirati kada naše emocije počinju i kada završavaju. Ali svi osjećaji prođu. Ovaj teški trenutak će proći i ponovno ćeš se osjećati dobro."
  5. "Vidim da ti je ovo sada stvarno teško. Možemo zajedno uzeti pauzu. Udahni duboko. Sjedni ili pronađi novo mjesto, stani na trenutak i neka ovaj osjećaj prođe."

"Djeca dolaze k nama tražeći utjehu, povezanost i potvrdu. Kada dijele svoja emocionalna iskustva i otkrivaju duboke i mračne misli, to nas može uzrujati, pogotovo ako se odnosi na nas ili na to kako se osjećaju nevoljeno. Dakle, trebamo im pokazati razumijevanje i priznati njihovu bol, pomažući im da se osjećaju viđenima. Stoga, sljedeći put kada vam dijete dođe s boli ili problemom, sjetite se da traži povezanost i razumijevanje od vas", zaključila je psihologinja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.