Roditelji diljem svijeta podijelili prve riječi svojih beba, neke su nevjerojatne

Foto: Unsplash

ČUTI svoju bebu kako izgovara svoju prvu riječ može biti vrlo uzbudljivo iskustvo, ali pitanje je što se smatra prvom riječi. Bebe mogu početi brbljati između 8 i 12 tjedana.

Najčešći prvi glasovi uključuju mama, tata i baba, ali kako znati kad vaše dijete zapravo izgovara te riječi, a kad ih samo slučajno izbrblja? Ekipa s portala babysensemonitors.com provela je neka istraživanja o prvim riječima koje su bebe izgovorile u 33 različite zemlje diljem svijeta.

Iznenađenje kod australskih beba

Najpopularnija prva riječ australskih beba bila je "džem". U većini drugih zemalja prve su riječi bile uglavnom neka verzija mame ili tate, ali Australija je bila jedna od četiri zemlje koje su išle svojim putem.

Najpopularnija prva riječ u Danskoj bila je "bok", dok je izraelska bila "auto", a grčke bebice su najčešće izgovarale "yiayiá", što je grčki za "baka".

Tate protiv mama

Najčešće prve riječi izgovorene diljem svijeta bile su mama i tata. Bebe u 12 od 33 ispitane zemlje prvo su naučile mamino ime, dok je sedam zemalja navelo da je prvo izgovoreno tatino ime.

Druga izgovorena riječ često je bila drugi roditelj, osim u Meksiku, gdje je "voda" bila broj dva, a u Slovačkoj "baka". "Tata" je zauzeo treće mjesto u obje te zemlje.

Bizarne prve riječi

Istraživanje je također razmatralo najjedinstvenije prve riječi u svakoj zemlji. U Australiji je riječ "država" bila najjedinstvenija prva izgovorena riječ. Neki drugi bizarni odgovori bili su "guska" u Kanadi i "pantera" u Španjolskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.