Savjetnica: Ako vaš partner koristi ove četiri fraze, emocionalno je zreo

Foto: Pexels

Emocionalna inteligencija je sposobnost prepoznavanja i razumijevanja svojih i tuđih emocija. S druge strane, emocionalna zrelost je sposobnost da svoje znanje o emocionalnoj inteligenciji primijenimo na odgovarajući način na temelju situacije i uključenih osoba.

Dakle, muškarac visoke emocionalne zrelosti ne govori samo ono što želimo čuti, već komunicira s autentičnošću i transparentnošću.

"Kao iskusna stručnjakinja za veze, naišla sam na mnoštvo izraza koji označavaju emocionalnu zrelost muškarca. Te fraze ne pokazuju samo da je on u skladu sa svojim emocijama, već i da priznaje i poštuje tuđe", kaže obiteljska i bračna savjetnica, Tina Fey. Izdvojila je četiri na koje trebamo obratiti pažnju u svojim razgovorima. Ako ih muškarac koristi, pokazuje visoku razinu emocionalne zrelosti, tvrdi Fey. Međutim, ne radi se samo o riječima, već o namjeri iza njih.

1. "Razumijem kako se osjećaš."

Emocionalna zrelost nije samo razumijevanje vlastitih osjećaja, već i suosjećanje s drugima. "Kada muškarac upotrijebi izraz 'Razumijem kako se osjećaš', to pokazuje da sluša vaše riječi i razumije emocije iza njih. Stavlja se u vaše cipele jer želi vidjeti situaciju iz vaše perspektive", navodi savjetnica za Hack Spirit.

2. "Bio sam u krivu."

Svima nam je ponekad teško priznati da smo u krivu.

"Dakle, ako vaš partner kaže: 'Bio sam u krivu', on ne samo da priznaje grešku, on pokazuje odgovornost. To je jasan pokazatelj da cijeni istinu i rast umjesto ega i ponosa. Ovo je snažan znak emocionalne zrelosti", objašnjava Fey.

3. "Cijenim te."

Zahvalnost je snažan znak emocionalne zrelosti, ističe savjetnica. Tvrdi da kada muškarac kaže: "Cijenim te", on izražava zahvalnost i priznaje vrijednost osobe s kojom razgovara. "Ovaj izraz pokazuje emocionalnu zrelost, pokazujući da ne uzima ljude ili njihove postupke zdravo za gotovo", pojasnila je.

4. "Žao mi je."

"Kad muškarac kaže 'Žao mi je', to je više od puke isprike. To je priznanje pogreške, poziv na oprost i obećanje da će biti bolji. Sirovo je, iskreno i emocionalno zrelo. Ovaj izraz pokazuje da je spreman preuzeti odgovornost za svoje postupke i njihov utjecaj na druge. Pokazuje poniznost i hrabrost te predanost osobnom rastu i poboljšanju", zaključila je Fey.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.