Tata Stjepan: Gdje god da se pojavim s djecom, bez majke, odmah sam heroj

Foto: Pixabay

SVAKO dijete ima i mamu i tatu, ali u društvu se mnogi još uvijek čude kada je tata s djetetom sam u parku, kod kuće ili kada se pojavi na roditeljskom sastanku. Na to je upozorio i tata Stjepan, koji se na TikToku prisjetio iskustva kada je s djetetom, bez supruge, otišao na pregled kod pedijatra.

"Ide priča na koju očevi uglavnom ne obraćaju pažnju, a zapravo je jako važna. Prije otprilike godinu dana odveo sam svoje dijete na neku kontrolu u bolnicu. Kada sam s djetetom ušao, sestra i doktor su kao iz topa pitali: 'A gdje je mama?' Ljubazno sam odgovorio da je ostala kući, da se malo odmori, sredi, što god", napisao je u uvodu.

Kaže da su sestra i doktor pregledali dijete te rekli da je sve u redu, a onda je uslijedio šok.

"Sestra je prokomentirala da bi bilo pametnije da mama sljedeći put dođe jer će bolje razumjeti. S osmijehom na licu pitao sam je kako se tretiraju samohrani očevi kada za nas 'obične' misle da smo majmuni. Izlazeći iz ordinacije, jedna dama koja je čekala s djetetom, pitala je je li s mojom ženom sve u redu. 'Jest, hvala Bogu, zapravo je otišla da sredi nokte', odgovorio sam. Nastao je muk u čekaonici", nastavio je Stjepan.

"Nisu naše žene rospije koje misle samo na sebe"

Kad se okrenuo, shvatio je da je jedini otac te da ga pojedine mame gledaju kao da ga osuđuju.

"Gdje god da se pojavim s djecom, bez pratnje majke, odmah sam heroj. Kako joj pomažem, kako sam dobar... Kada se otac pojavi s djecom, to ne bi trebalo i ne bi smjelo nikome biti čudno. Ako smo izveli djecu u park, ako smo kod doktora ili u trgovini, ako obavljamo nešto s djecom u gradu, odmah smo prepušteni osuđivanju okoline i prolaznika", tvrdi Stjepan.

Također je uočio da ljudi u takvim situacijama osuđuju mame.

“Nisu naše žene rospije ili zmije, koje samo na sebe misle. Nisu samožive i nije svaka žena zla ako je muža negdje poslala s djecom. I nisu ti očevi papučari, napaćeni, bezmudići. To su osobe koje u današnje vrijeme čuvaju obitelj. I sljedeći put kada vidite tatu s djecom, znajte da taj tata ima srce lava. Ne sudi da ti ne bi bilo suđeno. Volite svoje žene svim srce, radite za svoju djecu i više nego što možete i čuvajte svoju obitelj”, zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.