Žena rodila nakon operacije za smanjenje kilograma, nije ni sanjala da je trudna

ŽENA s Floride koja se podvrgnula želučanoj operaciji kako bi se riješila viška kilograma neočekivano je rodila tijekom oporavka, a nije ni sanjala da je trudna, prenosi portal BabyGaga.

Daria Yackwack iz Tampe podvrgnula se operaciji želuca prošle godine, nakon godina borbe s kilogramima. 

Policistični jajnici

Daria se godinama borila s težinom zbog sindroma policističnih jajnika.

Policistični jajnici mogu otežati trudnoću, a čak je i ona sama priznala kako su je liječnici upozorili da bi u budućnosti vjerojatno mogla imati problema s plodnošću.

"Kad su mi dijagnosticirali sindrom policističnih jajnika, doktori su rekli da će mi biti jako teško zatrudnjeti", ispričala je Daria.

Zato se iznenadila kad je godinu dana nakon operacije otišla u bolnicu zbog iznimno jake boli u leđima i otkrila da je trudna.

Sve je krenulo s jakom boli u leđima

"Probudila sam se s jakom boli u leđima. Plakala sam i vrištala i nisam bila sigurna što se događa", izjavila je.

Bila je uvjerena da joj je puknula cista na jajnicima, što može uzrokovati neugodnu bol. No, kad su je liječnici pregledali, otkrili su da je trudna 35 tjedana.

"To je velika beba. Rodit ćete uskoro", rekli su joj liječnici.

Daria je od šoka dobila trudove i devet sati kasnije rodila zdravu djevojčicu Auroru Lynn.

"Tako sam sretna što sam mama. Ona je prekrasna", rekla je Daria nakon porođaja.

Iako je potpuno sigurno ostati u drugom stanju nakon takvog zahvata, preporuka liječnika je pričekati barem 18 mjeseci nakon operacije. Kako navodi klinika Mayo, ako se i dogodi trudnoća prije tog razdoblja, rijetko postoje ozbiljne komplikacije, a uz pravilnu medicinsku njegu majka i dijete bi trebali biti u redu. Naime, brzi gubitak kilograma može uskratiti djetetu važne hranjive tvari, što može rezultirati niskom težinom prilikom rođenja. Međutim, to se može pravilno nadzirati ultrazvukom fetusa, a majci se također mogu preporučiti uzimanje određenih dodataka prehrani poput folne kiseline, vitamina B-12 i vitamina D.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.