Dizajneri interijera savjetuju da izbjegavate ove pogreške pri renoviranju kupaonice

Foto: Shutterstock/ikea.com/fero-term.hr/emmezeta.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TIJEKOM renoviranja kupaonice, ljudi često čine uobičajene greške, od manje ozbiljnih do onih koje mogu biti skupocjene. Ponekad prostor nije pravilno iskorišten, rasvjeta je loše planirana, ili pločice ne pristaju uz ostale elemente.

Dizajneri interijera pažljivo uočavaju ove uobičajene pogreške i pomažu ljudima da ih izbjegnu. Ovo su neke od najčešćih koje trebate izbjegavati.

1. Odabir mozaik pločica

Porculanske pločice, cijena je 13.19 eura / m2

Odabir pravih kupaonskih pločica je ključan jer one ne samo da doprinose estetici prostora, već i njegovoj funkcionalnosti. Važno je da podne pločice budu sigurne, lako se čiste i da imaju dugotrajan dizajn. Također, treba izbjegavati pločice koje su preskupe i zahtijevaju puno održavanja.

"Preporučujem razmatranje porculanskih pločica velikog formata za zidove i podove s minimalnim fugama. One se brže i lakše postavljaju od manjih mozaika ili ručno izrađenih pločica, pružajući kupaonici čist i suvremen izgled", kaže dizajnerica Julia Mack za časopis Livingetc.

2. Previše trošite na prostor za pohranu

Zidni otvoreni element, cijena je 69.99 eura

Prostor za pohranu u kupaonici trebao bi biti jednostavan za montažu i upotrebu, te pružiti dovoljno mjesta za sve potrepštine.

Kada planirate prostor za pohranu u kupaonici, važno je uzeti u obzir nekoliko ključnih faktora kako biste osigurali da bude funkcionalan i praktičan. Prostor za pohranu treba biti dizajniran tako da omogući jednostavno korištenje i lako održavanje, pružajući istovremeno dovoljno prostora za sve potrebne predmete u kupaonici.

3. Kupnja skupe kade koja ne odgovara prostoru

Kada Linea Stella, cijena je 1285.50 eura

Tijekom renoviranja, lako je zanijeti se estetikom i odabrati elemente koji izgledaju izvrsno, ali bi također trebali biti praktični i odgovarati vašim potrebama. Greška bi bila odabrati skupu kadu koja ne odgovara prostoru ili jeftinu kadu koja ne pristaje uz dizajn kupaonice.

"Jedna od mojih najčešćih dizajnerskih dilema je kada ugradbena kada ne stane u predviđeno mjesto pa je potrebno prilagoditi okolni prostor kako bi se pokrili dodatni centimetri", objašnjava dizajnerica interijera Sondra Ganz. 

4. Neulaganje u kvalitetne radne površine

Radna ploča, bijela efekt mramora, cijena je 39.99 eura

"U nekim trgovinama možete pronaći ploče koji koriste jeftino ljepilo za spajanje kvarca - vidjela sam ozbiljne probleme s pucanjem, mrljama i lomljenjem", upozorava Sondra. "Prije kupnje, svakako provjerite kod proizvođača i saznajte više o zemlji porijekla kamena. Radije birajte pouzdane robne marke", dodaje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.