Alcaraz: Đoković je najbolji po brojkama. Ali ipak treba nešto više...

Foto: EPA

CARLOS ALCARAZ nastup u Rio de Janeiru završio je nakon samo dva gema. Kod rezultata 1:1 predao je meč domaćem tenisaču Thiagu Monteiru. Alcaraz se ozlijedio u drugom poenu, uganuo je gležanj nakon što ga je Monteiro forhendom ulovio na krivoj nozi. 

Taman prije tog meča dao je intervju za španjolski list Marcu, u kojem je progovorio o raznim temama. Jedna od njih bio je i Novak Đoković, prvi tenisač svijeta i Alcarazov najveći rival. Mladi španjolski tenisač rekao je da je plakao nakon poraza od Srbina, koji je statistički najbolji svih vremena.

"Svatko ima svoju percepciju"

"Kad sam zadnji put plakao nakon poraza? Pa mislim kad me Đoković izbacio u polufinalu ATP finala u Torinu. Mislim da svatko ima svoju percepciju u tome tko je najbolji svih vremena. Za neke je to Đoković, za neke Nadal, za neke Federer.

Rafa je rekao da je za njega Đoković najbolji samo po brojevima. I ja to mislim. Nema sumnje da je Đoković najbolji statistički. Ali ipak treba nešto više od brojki da bi se reklo tko je najbolji svih vremena. Nadal, Federer i Đoković su tu negdje i po meni su sva trojica velikani", rekao je Alcaraz.