As: Hajduk je odbio 8-godišnjeg Modrića. To mu je bila motivacija

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

LUKA MODRIĆ vodit će hrvatsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Njemačkoj (14. lipnja - 14. srpnja). Španjolski As predstavio je svojim čitateljima kapetana hrvatske reprezentacije, a u prvoj crtici kojom ga opisuje navodi da je Modrić "dijete rata" u potrazi za prvom titulom sa svojom zemljom.

U Njemačkoj će Modrić imati posljednju priliku da "ispuni jedini san koji nije ostvario", priliku za podizanje prvog velikog trofeja u povijesti hrvatske reprezentacije, navodi As i piše da je Modrić "rođen i odrastao u srcu rata na Balkanu i da je s obitelji bježao pred bombarderima".

"Kad mu je bilo šest godina, vidio je kako srpski gerilci ubijaju njegovog djeda i kako gori kuća u kojoj je odrastao. Nogometom se počeo baviti kao izbjeglica u Zadru. Igrao je na parkiralištu hotela i tamo su ga zapazili radnici koji su ga odveli u NK Zadar. Kad mu je bilo 8, Hajduk, njegov klub iz snova, odbio ga je zbog toga što je bio nizak i mršav. To mu je poslužilo kao motivacija da nastavi napredovati", tvrdi se.

Rat ga je obilježio za cijeli život

Potom se podsjeća na Modrićevu rečenicu da ga je "rat obilježio za cijeli život". "Formirao mi je karakter, naučio sam se boriti, biti skroman i imati noge na zemlji."

Modriću se na ovom Euru nudi šansa da postane najstariji strijelac europskih prvenstava, čime bi prestigao Ivicu Vastića, Hrvata koji je nastupao za Austriju i koji je bio strijelac na Euru 2008. u dobi od 38 godina i 257 dana. Modriću će u rujnu biti 39. Može postati i najstariji osvajač Eura. To je još uvijek Nizozemac Arnold Mühren, koji je osvojio titulu s 37 godina i 23 dana na Euru 1988.

Modrić je s Realom nedavno osvojio svoju šestu Ligu prvaka i 26. trofej s tim klubom. S Hrvatskom je bio viceprvak svijeta, brončani sa SP-a i finalist Lige nacija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.