Bili su u drugoj ligi 2021. godine. Ove sezone su igrali LP, a sada osvojili i Kup

Foto: Marko Lukunic/Pixsell

GOTOVA je velika završnica Kupa u futsalu. Novi osvajač je Futsal Pula, klub koji je aktivni viceprvak Hrvatske, a prije samo dvije sezone bio je drugoligaš. U finalu je Pula bila bolja od drugoligaške senzacije Šibenika 1983. rezultatom 5:2, a susret je prelomila u drugom dijelu.

U prvom dijelu gledali smo podjednaku utakmicu s par dobrih šansi na obje strane, ali su Puljani bili uvjerljiviji. Jedini gol u prvom poluvremenu djelo je Argentinca Bernarda Di Fonza, koji je okončao lijepu akciju, a asistent je bio raspoloženi Dean Moravac. Na 2:0 povisio je David Mataja u 27. minuti, a već je u idućoj Igor Osredkar povisio rezultat. 

Puljani slomili Šibenčane u drugom dijelu

Niko Vukmir je u 35. minuti zabio za 4:0. Činilo se da je sve gotovo, ali Šibenčani su se s golmanom igračem vratili na tri gola zaostatka u 36. minuti preko Almeide Carvalha. Već minutu kasnije dvorana je eruptirala kada su zabili novi gol, ali on je bio opravdano poništen zbog igranja rukom. Na 5:1 je povisio Osredkar, a konačan rezultat postavio je autogolom Manolo Bilić.

Pula je tako došla do prvog velikog nacionalnog trofeja, i to u drugoj prvoligaškoj sezoni. Prošle sezone je kao debitant u prvoj ligi ušla u finale i time izborila plasman u Ligu prvaka, a uoči početka nove sezone osvojila je i superkup.

Fenomenalni Šibenik pred mnogobrojnim Funcutima u Dvojci Doma sportova nije uspio senzaciju izvesti do kraja, nakon što je četiri kola zaredom slavio poslije penala, a na putu do finala izbacio je i domaćina završnice Dinamo i aktualnog prvaka Hrvatske, makarsko Novo vrijeme.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.