Blic: Cijela zemlja čeka utakmicu Hrvatske. Kao da igra Srbija

Foto: Profimedia

DRAMATIČAN rasplet skupina na Euru tjera Srbe da večeras od 21 sat prate reprezentacije država koje im, najblaže rečeno, nisu među najdražima. To su Hrvatska i Albanija. Prate ih jer njihovi rezultati u mečevima protiv Italije i Španjolskoj pomažu Srbiji da prođe skupinu.

"Mađari su nam zabiberili, ali Hrvati i Albanci nam mogu pomoći"

Blic, jedan od najčitanijih srpskih medija, o tome piše u čak dva teksta. Naslov prvog je "Čekamo pomoć Hrvata i Albanaca! Mađari nam zabiberili, ali Srbiju i dalje remi s Danskom vodi dalje", a pod njim navode: "Švicarska ide dalje kao druga, dok je Mađarska savladala Škotsku pogotkom u desetoj minuti nadoknade za treće mjesto i nada se plasmanu u osminu finala. Trijumf sjevernih susjeda bi mogao imati negativan utjecaj na Srbiju u konačnom zbroju, pošto nam je tu bio neophodan remi.

Ali da vidimo prvo što mi moramo uraditi za nokaut-fazu. U slučaju naše pobjede nad Dancima i ako Slovenija ne napravi čudo i savlada Englesku, Srbija s drugog mjesta grupe C prolazi u osminu finala. Tamo je čeka domaćin Njemačka, iako su trenuci odlučivali da to bude Švicarska.

Pobjeda nije jedini način da se ekipa Dragana Stojkovića domogne drugog kruga. Potencijalno, i remi bi mogao završiti posao." Blic dalje ističe: "To se može dogoditi tako da Hrvati ne pobjede Italiju i da Albanci ne izgube od Španjolske.

Ako u našoj grupi dođu rezultati koji nam odgovaraju, potrebno je da se ispune sljedeći uvjeti u grupama B i F: Da u grupi B Albanija izgubi od Španjolske, a da Hrvatska ne pobijedi Italiju. Da u grupi F Turska pobijedi Češku, a Portugal Gruziju.

"Kao da igra Srbija! Cijela zemlja čeka ova dva duela koji mogu krojiti sudbinu Orlovima"

Ako Albanija, kako se očekuje, izgubi od Španjolske, automatski završava nastup na Euru uz jedan bod. Ako Hrvati ne uspiju dobiti Talijane u izravnom okršaju za drugo mjesto, bit će u najboljem slučaju treći u grupi s dva boda (u slučaju remija) i gorom gol-razlikom u odnosu na našu reprezentaciju."

Naslov drugog teksta je: "Kao da igra Srbija! Dvije utakmice - jedan termin: Cijela zemlja čeka ova dva duela koji mogu krojiti sudbinu Orlovima" i ispod njega piše: "Ponedjeljak, 24. lipnja je rezerviran za utakmice koje mogu utjecati čak na plasman Srbije u drugu fazu Europskog prvenstva. Hrvatska igra protiv Italije, Albanija protiv Španjolske, a oba meča počinju od 21 sat."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.