Boksački trener: Hrgović je već trebao imati jedan poraz. Joshua će ga rastrgati

Foto: Profimedia

FILIP HRGOVIĆ i Anthony Joshua ostvarili su pobjede na spektakularnoj priredbi u Saudijskoj Arabiji i stigli na korak do međusobne borbe.

Hrgović, neporaženi hrvatski boksač (17-0), obavezni je izazivač za IBF-ov pojas teške kategorije. Trebao bi se boriti protiv pobjednika meča Tyson Fury - Oleksandr Usik ili protiv Joshue ako Fury i Usik dogovore i revanš. Budući da je izvjesno da će Fury i Usik, koji se bore 17. veljače, imati i drugu borbu, IBF će organizirati meč za privremenog prvaka.

Hrgović bi tako u ring mogao 9. ožujka, kada su Saudijci najavili novu veliku priredbu. Očekivalo se da će glavna borba te večeri biti okršaj Joshue i Deontaya Wildera, ali je Wilder doživio šokantan poraz od Josepha Parkera. 

Teddy Atlas, proslavljeni boksački trener, smatra da je Joshua veliki favorit protiv Hrgovića. "Hrgović je prvi izazivač, neporažen je, ali mislim da je trebao izgubiti od Zhileija Zhanga. Nemam visoko mišljenje o njemu, Joshua će ga rastrgati. Jedino dobro mu je što se u boksu najviše novca zarađuje protiv Joshue", rekao je u podcastu The Fight.