KOVAČEV BAYERN

Borussijin gazda o detaljima zbog kojih ih je Kovač razbio: "Kako pobijediti?"

Foto: EPA-EFE

PET komada od Bayerna upalilo je alarme u taboru Borussije Dortmund. Niko Kovač detektirao je najveće slabosti Žutih, obrambene prekide i dekoncentriranost, i tako učinio da njegov rival za naslov na terenu izgleda kao da je zalutao na Allianz Arenu.

>>> Kovač pojednostavio nogomet i uništio Dortmund jednim detaljem

Tog je stava i sportski direktor Dortmunda Michael Zorc.

"Kakve smo mi pogreške radili, na razini mlađih kategorija. Nismo ništa pokazali što bi nas svrstalo u red vrhunskih momčadi, naprotiv, imao sam osjećaj da nismo mentalno dorasli ovakvoj utakmici. Prvi gol primili smo nakon prekida, jednostavnije ne može, a drugi, bilo je to kao autogol. Kako onda pobijediti?" razočarano je pričao čelnik gostiju.

Robert Lewandowski u zadnjih deset utakmica protiv svog bivšeg kluba, Borussije, ima deset golova. U subotu im je zabio dvaput, a prvi gol je pao nakon što je iskoristio amatersku grešku stopera Akanjija.

Trener Lucien Favre, koji je u Münchenu krenuo s ofenzivnom postavkom, sada se mora braniti napada i njegova obrana je u stavu da je lako biti general poslije bitke i pametovati.

No poslije 28 kola Borussia zaostaje samo bod za aktualnim prvakom.

"Sutra ili najkasnije u utorak svi ćemo na koncu shvatiti da zaostajemo samo jedan bod za liderom, vidjet ćemo kako će se sve rasplesti. Naravno da želimo biti prvaci, ali ako oni na koncu budu ti koji će odnijeti trofej, naravno da ćemo im čestitati", rekao je izvršni predsjednik kluba Hans Joachim Watzke.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.